23948sdkhjf

Danfoss: Nedgang i omsætning og resultat

Danfoss har i årets første ni måneder oplevet et fald i omsætningen sammenlignet med samme periode året før. Samtidig har man realiseret et milliardunderskud.
- De markeder, Danfoss betjener, er fortsat præget af usikkerhed og lavt aktivitetsniveau, og vi forventer derfor ikke umiddelbart nogen afsætningsmæssig bedring i fjerde kvartal. Vi oplever dog en vis stabilisering, der indikerer, at det seneste års voldsomme fald i afsætningen er stoppet. Vi begynder samtidig at se de første resultater i vores indtjening af de omkostningsreduktioner, der er gennemført. Selvom resultatet ikke er tilfredsstillende, ligger det inden for de forventninger, vi havde til kvartalet. Sauer-Danfoss har det stadigvæk svært, og selvom udviklingen også her har stabiliseret sig, forventer vi, at der vil gå en rum tid, før Sauer-Danfoss er tilbage i et vækst-scenarie, siger Niels B. Christiansen, administrerende direktør og CEO, Danfoss A/S

Hovedpunkter for de første tre kvartaler af 2009
Omsætningen blev i de første ni måneder på 19,0 mia. kr., svarende til et fald på 4 %. Korrigeret for tilkøb, frasalg og valutaomregning er der tale om et fald på 17 % mod en vækst på 5 % året før.

Koncernresultat af primær drift (EBIT) blev et underskud på 1,056 mia. kr. mod et overskud på 1,035 mia. kr. året før. Resultat af primær drift (EBIT) for Danfoss (eksklusive Sauer-Danfoss) er på - 219 mio. kr. mod 1,226 mia. kr. i 2008.

Resultat før skat blev et underskud på 1,329 mia. kr., mens resultat efter skat viste et underskud på 921 mio. kr. I tredje kvartal faldt omsætningen med 23 % til 6,5 mia. kr., mens EBIT blev positiv med 194 mio. kr.. Resultat før skat blev på 129 mio. kr.

Forventninger til 2009
På baggrund af udviklingen i tredje kvartal fastholder Danfoss sine forventninger til omsætningen for 2009. Værdiansættelsen af Sauer-Danfoss er præget af usikkerhed, hvorfor der i fjerde kvartal vil blive foretaget en nedskrivning af dette aktiv. Resultatforventningerne for 2009 justeres derfor, så de afspejler såvel et bedre operationelt resultat som den forventede nedskrivning på Sauer-Danfoss. På grund af den store usikkerhed, tilbageholdenhed og nervøsitet, der fortsat præger markederne, er resultatforbedringerne dog forbundet med væsentlige usikkerheder.

Danfoss forventer en omsætning i niveauet 24-25 mia. kr. EBIT ventes at blive negativt i niveauet 2,0-2,3 mia. kr. For Danfoss (eksklusive Sauer-Danfoss) ventes EBIT at blive i niveauet 0 til -0,3 mia. kr. Resultatet før skat ventes at blive i niveauet - 2,0 mia. kr. til -2,3 mia. kr.

Kilde: Danfoss - http://www.danfoss.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094