23948sdkhjf

AP Møller-Mærsk kæmper stadig med krisen

Tilbagegang i specielt containerfarten og olieaktiviteterne gav et markant omsætningsfald hos A.P. Møller-Mærsk i årets tre første kvartaler.
AP Møller-Mærsk har igennem 2009 været betydeligt negativt påvirket af den økonomiske krise. Rater og mængder for koncernens containerskibe var henholdsvis 30 % og 5 % under samme periode 2008, og de gennemsnitlige rater for tankskibsaktiviteterne var betydeligt under de første ni måneder af 2008. Den gennemsnitlige råoliepris var i perioden 48 % under samme periode 2008, mens koncernens andel af olie- og gasproduktionen var 9 % over.

- Som forventet var AP Møller-Mærsk gruppen i tredje kvartal 2009 fortsat negativt påvirket af de udfordrende markedsvilkår på specielt markederne for gruppens container- og tankskibe. Det stærke fokus på at reducere omkostningsniveauet fortsætter med positive resultater, og vi har endvidere med salget af egne aktier og udstedelse af obligationer taget initiativ til at styrke AP Møller-Mærsk gruppens gode finansielle grundlag og langsigtede beredskab, udtaler Group CEO Nils Smedegaard Andersen.

Nettoomsætningen i de tre første kvartaler faldt med 25 % til 192,9 mia. kr. i forhold til samme periode 2008. Resultatet var et underskud på 3,9 mia. kr. mod et plus på 17,7 mia. kr. i 2008.

Den kraftige tilbagegang skyldes hovedsageligt nedgang i omsætningen i koncernens containerfart og olieaktiviteter. Inden for containerfart faldt omsætningen i de tre kvartaler med ca. 26 mia. kr. til 82,2 mia. kr., og olieaktiviteterne faldt med ca. 18 mia. kr. til 36,3 mia. kr. Til gengæld kunne man registrere mindre fremgange indenfor APM Terminals samt Tank, Offshore og anden skibsfart.

Resultatforventningen til hele 2009 fastholdes således, at man stadig forventer et underskud på 1 mia. dollars.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094