23948sdkhjf

Det sker: Temadag om Eurocodes og stålkonstruktioner

Indførslen af Eurocodes i Danmark i slutningen af 2008 som grundlag for dimensionering af stålkonstruktioner, har betydet store omvæltninger i metalbranchen og derfor afholder EUC Nord i Frederikshavn en temadag den 23. november med projektchef Jørgen Hagelund fra Dansk Standard.
EUC Nord vil gerne sætte fokus på konsekvenserne af Eurocodes, når det drejer sig om stål-konstruktionsdele. Derfor afholdes temadag, hvor man sammen med Dansk Standard går i dybden med CE-mærkning af stålkonstruktionsdele (EN 1090-1), udførsel af stålkonstruktionsdele til CE-mærkning (EN 1090-2) samt krav til kvalitetsstyring af svejsearbejde i henhold til EN ISO 3834).

Stor betydning for svejseværksteder
Standarderne i EN 1090-serien får især betydning for svejseværksteder, der beskæftiger sig med udførelse af stålkonstruktioner. Værkstederne skal blandt andet definere sin svejsetekniske profil gennem eget valg af udførselsklasse. Og det er ikke så få ting, man skal tage stilling til. Blandt andet skal man til at dokumentere, hvor de anvendte materialer kommer fra, og man skal også udfærdige en svejseprocedure-specifikation. Der er ingen tvivl om, at mange mindre virksomheder har et stort behov for viden og rådgivning på dette område. Man kan med andre ord godt forvente nogle timer ved skrivebordet for at sætte sig ind i disse nye standarder.

EN ISO 3834 – fra retningslinje til lovgivning
Kvalitetsstyring af svejsearbejdet vil også blive berørt på temadagen, da EN ISO 3834 overgår fra at være en mulighed til nu direkte at være en del af lovgivningen for bygningskonstruktioner. Blandt andet vil det få betydning for kravene til personale, procedure, kontrolomfang, osv. Jørgen Hagelund er ekspert på området, og har man spørgsmål til denne del af standardiseringen, anbefales det at deltage i temadagen, som afholdes på EUC Nord i Frederikshavn den 23. november.

Kilde: EUC Nord - http://www.eucnord.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094