23948sdkhjf

Sønderjylland vil have energi-klynge

Med støtte fra Syddansk Vækstforum skal virksomheder og institutioner i Sønderjylland forsøge at få større del i det voksende marked for energiteknologi.
Med virksomheder som Danfoss og Sydenergi i spidsen skal den nye energi-klynge i fremtiden samarbejde om produktudvikling, markedsføring og kompetenceudvikling. Formålet med projektet, der er støttet af Syddansk Vækstforum, er at få del i det milliardstore marked for energiteknologi. Det skriver Erhvervsbladet.

- At der findes særlige styrker og kompetencer indenfor erhvervsvirksomheder i regionen, der er specialiseret i energieffektive løsninger, er ikke nogen nyhed. Det nye er, at vi med denne energieffektivitets-klynge skal binde kompetencerne sammen i en mega-energisatsning indenfor energieffektivisering. Alt dette skal være med til at løfte nuværende og kommende energiprojekter videns- og forretningsmæssigt op i verdensklasse, udtaler Hans Kirk, der er formand for UdviklingsRåd Sønderjylland, til Erhvervsbladet.

Også formand for regionsrådet i Region Syddanmark, Carl Holst, har store forventninger til den nye satsning. Han forventer, at klyngen vil kunne give et boost til forskning og udvikling inden for energiteknologi, og det skal i sidste ende forbedre eksportvilkårene for de sønderjyske virksomheder.

Udover energiteknologi har Syddansk Vækstforum tidligere investeret i samarbejder inden for turisme, offshore og velfærdsteknologi.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063