23948sdkhjf

IDA og DTU samarbejder om fremtiden

Ingeniørforeningen og Danmarks Tekniske Universitet vil sætte turbo på teknologiens samfundsmæssige betydning. Sammen vil de to gøre en indsats for at skabe opmærksomhed på værdien og nødvendigheden af at investere i langsigtet teknologisk forskning.
IDA og DTU samler kræfterne i et samarbejde om at styrke ingeniørfaget, i en ny rammeaftale, som netop er underskrevet.

- Vi vil gøre alt for at løse ingeniørmanglen, en udfordring, der kun ser ud til at vokse med tiden. Derfor knytter vi bånd i faget for at få en stærk stemme og for at samle solid viden. Det har konsekvenser for hele samfundet, hvis Danmark mangler hænder i den nøgleposition som ingeniørfaget er. Det er ingeniørerne der udvikler og opfinder den viden og teknologi, der gør os til et moderne samfund. Uden innovation taber vi kapløbet i konkurrencen, siger Lars Bytoft, der er formand for Ingeniørforeningen.

Samarbejdet har form af en rammeaftale, hvor parterne løbende udvikler projekter i fælles interesse. Det kan for eksempel handle om profilering af ingeniøruddannelserne og efteruddannelse af ingeniører.

En anden del af samarbejdet er at bygge bro imellem dimittenderne fra ingeniøruddannelserne og arbejdsmarkedet, så de nye ingeniører let finder vej til et job. Også fagtekniske netværk og folkeskolen har fælles interesse. I folkeskolen skal tekniske fag på charmeoffensiv for at skabe interesse hos eleverne.

- Aftalen udtrykker på forbilledlig måde begge parters interesse for og konkrete vilje til et styrket samarbejde til gavn for alle Danmarks ingeniører, det danske vidensamfund og vort stolte fags anseelse, siger rektor Lars Pallesen fra DTU.

Kilde: IDA http://www.ida.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094