23948sdkhjf

Danfoss IXA klar til VM i cleantech

Danfoss-datteren er blevet kåret til Danmarks bedste cleantech start-up og skal forsvare de rød-hvide farver ved en international kåring i Silicon Valley.
Alle taler om klima. Mandag viste otte spændende og innovative iværksætter-virksomheder, hvordan man kan gøre noget ved det. De dystede alle om titlen som Danmarks bedste cleantech idé, samt muligheden for at repræsentere Danmark ved det uofficielle VM i cleantech, Global Cleantech Open Ideas Competition, som er arrangeret af Kauffman Foundation og CTO internationalt, og i Danmark af Venture Cup. De otte hold havde hver præcis 5 minutter til at overbevise mere end 60 dommere fra blandt andet industrien, iværksættermiljøerne og universiteterne.

Det endelige valg faldt på Danfoss IXA, en spin out fra Danfoss, som er en selvstændig virksomhed, der har udviklet en ny sensorteknologi, som blandt andet anvendes i landbruget, gartnerier og den maritime industri. Teknologien er med til at spare 10 % af el-forbruget, og dermed potentielt milliarder af kroner på verdensplan. Begrundelsen for valget af Danfoss IXA var det enorme markedspotentiale, et stærkt team samt at holdet var i stand til at artikulere en klar værdi for kunderne.

Selv siger vindervirksomheden, repræsenteret ved administrerende direktør, Henrik Gedde Moos, at de er umådeligt stolte over titlen og på spørgsmålet om, hvorvidt Danfoss IXA kan vinde i Silicon Valley svarer, han:

- Selvfølgelig kan vi det! Og det kan vi, fordi vi ikke blot har den rigtige teknologi og det rigtige marked, men også det bedste team.

Erhvervs- og Byggestyrelsen var vært for finalen, som var arrangeret af Venture Cup som del af et større cleantech projekt for virksomheder i seed fasen.

Den internationale finale i Global Cleantech Open Ideas Competition kører af staben i Silicon Valley i uge 47, hvor 2.500 deltagere skal vurdere den danske vinder i forhold til de andre nationale vindere. Finalen afholdes i forbindelse med Global Entrepreneurship Week, hvor der over hele verden sættes fokus på iværksætteri. I Danmark afholdes flere arrangementer rundt om i landet.

Kilde: Venture Cup - http://www.venturecup.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095