23948sdkhjf

Skykon indgår låneaftale med kapitalfond

Nordens største kapitalfond EQT hjælper nu danske Skykon med at sætte turbo på den internationale ekspansion med en storstilet lånepakke på et trecifret millionbeløb. Skykon får adgang til pengene, mens EQT hverken får aktieandele eller andre rettigheder.
- Jeg kan bekræfte, at vi har indgået en låneaftale med EQT, og at der ikke er tale om, at der udveksles aktier med fonden, siger administrerende direktør Jesper Øhlenschlæger fra Skykon til Børsen. Dermed slås det fast, at vindmølleselskabets internationale ekspansion får et ordentligt økonomisk puf i den rigtige retning.

Usædvanligt for aftalen, der giver Skykon adgang til et trecifret millionbeløb, er, at EQT hverken får aktier eller andre rettigheder til gengæld. Pengene skal blandt andet bruges i forbindelse med et stort amerikansk opkøb og etablering i Kina.

- Med EQT som finansiel partner bliver Skykon i stand til at eksekvere hurtigere end oprindeligt planlagt på vores internationale strategi. Det betyder, at vores planer i Kina og USA fremrykkes mere end to år, siger Jesper Øhlenschlæger.

Skykon er som underleverandør stærkt præget af op- og nedturene på vindmøllemarkedet, men forventer at komme ud af 2009 med skindet på næsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079