23948sdkhjf

Hagens Fjedre køber svensk fjederfabrik

Den danske fjederkoncern Hagens Spring Group tager et stort skridt i sin vækststrategi. Strategien er flerbenet og skal både give organisk vækst, men også vækst ved opkøb. Og netop det sidste er sket ved købet af den svenske fjederproducent Spring Systems i Torsås AB.

Spring Systems har 60 ansatte, en 2015-omsætning omkring de 100 mio. svenske kr. og kunder i blandt andet bilindustrien, skov- og haveprodukter og husholdnings- og elektronikindustrien. Fjederfabrikken ligger i det sydøstlige Sverige.

- Opkøbet giver os den mulighed, at vi kan tilbyde en bredere produktpalette til vores eksisterende kunder, men også komme i kontakt med nye kunder. Spring Systems kan tilbyde nogle produkter, som vi ikke er så stærke i, men som vores kunder i fremtiden vil efterspørge, siger administrerende direktør og medejer Henrik Hagens, Hagens Spring Group.

Ligeværdigt samarbejde
Direktøren kalder Spring Systems en veldrevet virksomhed, som har mange fællestræk og værdier med Hagens Fjedre. Virksomheden er familieejet, har en meget automatiseret produktion, håndterer typisk meget komplekse opgaver og har langvarige samarbejder med sine kunder.

Om Hagens Spring Group

Hagens Spring Group vil fremover bestå af produktionsselskaber i Danmark, Sverige og Kina, med i alt 185 medarbejdere. Hagens Spring Group er en global virksomhed med kunder fordelt over det meste af verden med hovedvægt på kunder i Europa, Asien, USA og Mexico.

- Vi har undersøgt markedet og branchen i noget tid for at finde ud af, hvem der kunne være den rette at samarbejde med. Vi har en stærk tilstedeværelse i Sverige, hvor vi har været i mange år. Og det er et rigtig godt marked for os, og derfor var det også naturligt at kigge i den retning, siger direktøren.

Med opkøbet har Hagens Spring Group nu produktion i tre lande - Danmark, Sverige og Kina.

Fortsætter med egen ledelse og navn
Og selvom udgangspunktet er, at produktionen fortsætter uændret på samme niveau på alle tre fabrikker, kan der i fremtiden ske forskydninger.

- Der er nogle kunder, der ønsker lokal produktion, og det kan i fremtiden være en mulighed, at nye produkter til det kinesiske marked skal produceres i Kina. Derfor kan det ikke udelukkes, at der kan være nogle forskydninger til Asien, men det er kun, hvis det er et kundekrav, uddyber Henrik Hagens.

Spring Systems fastsætter uændret med eget navn og egen ledelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093