23948sdkhjf

Thymøllen: Alt er som det plejer – og dog

En ny type mølle har sneget sig ind i produktionen.

Der produceres stadig husstandsmøller på Industrivej i Hurup i Thy. Der sættes også stadig husstandsmøller op i Danmark og Thymøllens 6 kW og 10 KW-møller sælger stadig godt.

Så alt er faktisk som det plejer, oplyser Thymøllens nye mand på salgs- og markedsføringsposten, Morten Bonde.

Og en ny mand på en post, som Leif Pinholt tidligere har varetaget, varsler om nye tider. 

Tidligere stod Flemming og Bent Grønkjær samt Leif Pinholt bag Thymøllen, men sådan er det ikke mere.

- Flemming og Bent står stadig bag Thy-møllen, og efter Leif er fratrådt, er jeg blevet ansat til markedsføring og salg med henblik på det internationale marked, forklarer Morten Bonde.

Det store udland
Og netop det internationale marked har en helt særlig plads i de fremtidige planer – især nu, hvor markedet i Danmark er blevet lidt af en udfordring.

- Vi sætter stadig op i Danmark, men det er blevet svært. Hvis vi ønsker pristtillæg på en husstandsvindmølle, skal vi håbe på at vinde i lodtrækningen hos Energinet i maj. Vi er kede af den måde, tingene har udviklet sig på. Forestil dig at 15% af dem, der vinder lodtrækningen aldrig får sat møllen op, og jeg så har 15 mølleejere, der er parat til at opsætte med det samme, men ikke kan, fordi de ikke vandt en simpel lodtrækning, siger Morten Bonde.

Det er da også derfor, at Thymøllen nu kigger ud over landets grænser.

- Vi kigger på en del lande, men vi har kontakt til interesserede i Italien og jeg besøger et norsk testcenter først i maj, så vi er håbefulde, siger Morten Bonde.

Lavtvindsmøller
Når Thymøllen sådan drager til det store udland, er det selvfølgelig med sine gennemtestede 6 og 10 kW-møller i kufferten, men der har også sneget sig noget nyt ind i produktprogrammet.

- Vi har to nye møller på vej: Lavtvindsmøller til opsætning inde i landet. Det er jo ikke alle lande, der er beriget med kystlinjer, forklarer Morten Bonde.

De nye lavtvindsmøller præsenteres på Hamborgmessen i 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109