23948sdkhjf

Ambitioner om hurtig overenskomst for industrien

Industriens parter, DI og CO-industri, har indgået en aftale om forberedelsen af de kommende overenskomstforhandlinger der berører ca. 240.000 ansatte. Den nye overenskomst forventes at være på plads inden 12. februar 2010.
Parterne vil senere i år indlede drøftelser med henblik på egentlige overenskomstforhandlinger efter nytår. DI og CO-industri stræber mod at færdiggøre overenskomstforhandlingerne tids nok til, at opsigelse af overenskomsterne ikke bliver nødvendig.

Skulle det blive nødvendigt at opsige overenskomsterne, er det aftalt, at samtlige overenskomster betragtes som rettidigt opsagt af overenskomstparterne, hvis opsigelsen er modparten i hænde senest den 12. februar 2010 – med mindre andet aftales. Parterne er også enige om, at eventuelle konfliktvarsler ikke fremsendes uden en forudgående drøftelse.

De to overenskomster, der er omfattet af forhandlingerne mellem DI og CO-industri, er Industriens Overenskomst for faglærte og ikke-faglærte arbejdere og Industriens Funktionæroverenskomst, for tekniske og administrative funktionærer. Disse overenskomster gælder direkte for omkring 6.100 virksomheder og omfatter ca. 240.000 medarbejdere.

Forhandlingerne mellem de to organisationer føres af adm. direktør Hans Skov Christensen og viceadm. direktør Kim Graugaard, DI, og af CO-industris formand, forbundsformand Thorkild E. Jensen og CO-industris næstformand, gruppeformand Børge Frederiksen.

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125