23948sdkhjf

Stena Miljø på nye jagtmarkeder

For en virksomhed, der lever af at håndtere farligt affald, er den nye miljøbevidsthed hos danskerne en udfordring for eksistensgrundlaget. Derfor er Stena Miljø på jagt efter nye forretningsområder, såsom håndtering af gamle møllevinger.
Virksomheden Stena Miljø i Vissenbjerg på Fyn har i de seneste seks år haft travlt. Omsætningen er steget fra 17 mio. kr. til 70 mio. kr., mens antallet af ansatte er mere end tredoblet fra 18 til 60. Men den nye miljøbevidsthed i befolkningen gør, at det er langt færre farlige stoffer i vores affald. Derfor søger virksomheden nye forretningsområder.

Et af de helt store områder, der satses på, er håndtering af gamle vindmøllevinger. I takt med at de første danske vindmøller er ved at være oppe i årene, skal vingerne udskiftes, og det er her Stena Miljø ønsker at komme ind i billedet. Man arbejder i øjeblikket på at udvikle metoder til at smelte møllevingerne af flere omgang således, at de forskellige materialer udskilles.

Samtidig er virksomheden også involveret i handel med farligt affald. Stena Miljø køber affaldet for enten at udnytte det eller sælge det videre.
- En stor del af det farlige affald, især fra store virksomheder, ser vi slet ikke her i Vissenbjerg. Det sendes direkte videre til andre kunder, som renser det og genanvender det, fortæller Jakob Kristensen, direktør i virksomheden til Fyens Stiftstidende.

Stena Miljø har også slået sig på håndtering af gamle elmaster og andet trykimprægneret affaldstræ, der indeholder arsen og kreosot.

Kilde: Fyens Stiftstidende

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109