23948sdkhjf

HWAM hilser miljøkampagne velkommen

Netop i disse dage igangsætter Miljøministeriet kampagnen ”Tag grønt ansvar, når du fyrer – Har du styr på din brændeovn”, der sætter fokus på korrekt fyring for at mindske partikeludslippet fra brændeovne. HWAM hilser kampagnen velkommen.
Hos den danske brændeovnsproducent HWAM Heat Design har man i en årrække samarbejdet med anerkendte danske designere om at tegne brændeovnene, så de passer til et moderne hjem og den moderne forbruger. Også miljøhensyn er blandt producentens fokusområder.

- Vi kan konstatere, at køberen af en brændeovn i dag har megen fokus på design og de miljømæssige egenskaber ved vores brændeovne – prisen kommer ofte i anden række. Markedet for designede brændeovne er i betydelig vækst – og folk er villige til at betale lidt ekstra for at have noget smukt at se på, så længe funktion, teknik og miljøhensyn ikke nedprioriteres, siger Vagn Hvam Pedersen, grundlægger og direktør hos HWAM Heat Design.

HWAM Figaro - et godt samlingspunkt i stuen. Design: Henrik Sørig Thomsen og Tobias Jacobsen. Som hos alle HWAM brændeovne er Figaro udstyret med HWAM Automatik og er DS/EN-godkendt.
Miljøtænkning i højsædet
Netop i disse dage igangsætter Miljøministeriet kampagnen ”Tag grønt ansvar, når du fyrer – Har du styr på din brændeovn”, der sætter fokus på korrekt fyring for at mindske partikeludslippet fra brændeovne.

Miljøministeriet anbefaler, at man følger fire enkle råd ved fyring i brændeovn: brug rent og tørt træ, sørg for rigelig luft, fyr lidt ad gangen og tjek, at røgen er næsten usynlig. Man kan læse mere om kampagnen på www.fyrfornuftigt.dk .

Både producenter, forbrugere og politikere har større og større fokus på de miljømæssige aspekter i forhold til brugen af brændeovne – og det er ligeledes et centralt område for HWAM Heat Design, der hilser Miljøministeriets kampagne velkommen.

Kampagnen sætter fokus på et område, som har været én af HWAM Heat Designs kernekompetencer gennem mange år. Alle HWAMs brændeovne er udstyret med en patenteret automatik, som optimerer forbrændingen og minimerer partikeludslippet.

Automatikken betyder, at man ikke skal regulere lufttilførslen manuelt, hvilket giver en renere forbrænding, en bedre økonomi og samtidigt gør det let for forbrugeren at anvende brændeovnen miljømæssigt forsvarligt. Når først der er tændt op for hyggen, klarer automatikken resten og man kan læne sig tilbage og nyde flammernes knitrende leg og varmen, der spreder sig i rummet.

Udvikling i tæt samarbejde
Udviklingen af en HWAM brændeovn sker i et tæt samarbejde mellem designere, Teknologisk Institut og HWAMs udviklingsafdeling, for at opnå den rette sammensmeltning mellem design og miljøhensyn.

HWAMs brændeovne er godkendt efter de skrappeste europæiske normer, herunder også de norske. Det betyder at HWAMs brændeovne holder sig under de grænseværdier, de danske myndigheder har fastsat som acceptable. DS/EN-godkendelsen, som alle HWAMs brændeovne har modtaget, udstedes efter afprøvninger på Teknologisk Institut og er en godkendelse af, at de skrappeste miljøkrav i Danmark overholdes.

Kilde: HWAM

Læs mere om: HWAM
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086