23948sdkhjf

MAN endte selv med opkøb

MAN er efter flere ugers frieri til svenske Scania nu selv endt med at blive opkøbt. Volkswagen har købt over 15 pct. af aktierne i den tyske lastvognsvirksomhed.
Volkswagen meddelte i går, at de overtager 15 pct. af aktierne fra den tyske lastvognsproducent MAN. Efter flere ugers, nærmest fjendtlig, frieri må tyskerne overgive sine drømme om at blive den dominerende spiller på det europæiske lastvognsmarked. Det skriver dagbladet Børsen i dag.

Volkswagen meddeler, at købet er et forsøg på at hjælpe både MAN og Scania til at realisere de potentielle synergieffekter og til at spare penge via et samarbejde omkring produktion og service.

MAN og VW har haft de samme hensigter med deres forsøg på at skabe en koncentration på det europæiske lastvognsmarked, for også MAN-chefen, den tidligere Scania-direktør Håkan Samuelsson, ville udfordre Volvo og DaimlerChrysler, som endnu i dag dominerer det europæiske lastvognsmarked.

Når MAN alligevel ikke slap af sted med sit overtagelsesforsøg af Scania, så skyldes det både prisen og udformningen af det tilbud, han kom med, skriver avisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125