23948sdkhjf

Fire nomineret til Swedish Steel Prize

Snart er det tid til uddelingen af SSAB’s årlige stålpris, og i år har man nomineret fire virksomheder fra Europa og Nordamerika.
Prisen, der uddeles den 18. november, blev for 10 år siden indstiftet for at hædre virksomheder, der går foran, når det gælder brugen af højstyrkestål og for at inspirere til nyskabende konstruktionstænkning. I år er følgende fire virksomheder nomineret:

Andreoli Engineering S.r.l, Italien: Gennem radikal omkonstruktion af stellet til en spredearm til et sprøjteaggregat har den italienske virksomhed forsøgt at udnytte højstyrkestålets muligheder. Stelkonstruktionen består af to laserskårne plader, som er blevet sammenføjet med et minimalt antal svejsninger. Vægten og produktionsomkostningerne er blevet reduceret betydeligt samtidig med, at øget stivhed har ført til højere præcision og mindre væskespild ved anvendelsen af aggregatet.

Hydroform Design Light AB, Sverige: Virksomheden har udviklet en unik rulleski ved at udnytte højstyrkestålets gode elasticitet og høje holdbarhed. Rulleskiens vægt, som kan tilpasses efter løberens vægt, giver en følelse, som ligger meget tæt på den, man får ved løb på sne.

Labrie Environmental Group Inc., Canada: Virksomheden har sænket vægten og samtidig øget både styrke og slitagemodstand i beholdere og lastearme til en frontlæsset skraldebil, Anvendelsen af slidstål i hele beholderen giver også højere kompakteringstryk, som tilsammen med vægtformindskelsen gør, at nyttelasten kan øges betragteligt.

Lecitrailer SA, Spanien: Lecitrailer har udviklet en trailer, hvor ladet er udformet som en sandwichkonstruktion i avanceret højstyrkestål, som i samspil med det øvrige chassis minimerer antallet af tværbjælker i traileren. Konstruktionen er allerede afprøvet i fuld skala, hvilket har vist, at højstyrkestålets styrke er udnyttet fuldt ud. Sandwich-ladet i højstyrkestål kan derfor konkurrere med alternative materialer, når det gælder vægt, styrke og stivhed – endda til en lavere pris.

Vinderen af Swedish Steel Prize kåres ved en ceremoni den 18. november i China Teatern i Stockholm.

Kilde: SSAB - http://www.ssab.se

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11