23948sdkhjf

NKT Cables' nye fabrik sænker energiforbruget drastisk

Energibesparelser og CO2 tiltag påvirker mennesker, processer, flow, logistik og bygninger. NKT Cables kommer i sin nye fabrik i Køln til at spare omkring 80% af al energi anvendt til opvarmning, og alene det vil give en besparelse på 300.000 € om året.
NKT Cables i Køln er godt i gang med at bygge en spritny fabrik til produktion af kabler, der anvendes til lands, til vands og i luften. Den nye fabrik, der også skal producere de store søkabler, ligger ved Rhinen, så det bliver muligt at afskibe de tunge og lange kabler direkte fra fabrikken, og allerede her hentes en miljøbesparelse. Men det er langt fra den eneste.

- Med den nye fabrik, der er bygget så den indfrier vores miljøkrav, kommer vi til at spare omkring 80% af al energi anvendt til opvarmning om året. Taler vi CO2, udleder vi 2.700 ton mindre, og taler vi penge, sparer vi i omegnen af 300.000 € om året. Vi bliver ikke alene mere miljøvenlige, vi bliver også en bedre forretning, fortæller Anders Moestrup Rasmussen, Director of Operations hos NKT Cables i Tyskland, og tilføjer:

- Den gamle fabrik består af mange gamle bygninger, og selv om der er gennemført flere energibesparende tiltag, vil det være en overdrivelse at sige, at de op til 130 år gamle bygninger er energivenlige, målt med dagens standard. Når produktionen er spredt over flere bygninger, er der mange porte, der åbnes og lukkes. Det betyder ikke alene varmetab, men det sænker også tempoet i produktionen, at der rent fysisk kræves mellemtransporter til at flytte de tunge kabler undervejs i processen.

Optimerer produktion og energiforbrug
Den nye bygning giver en sammenhængende produktionshal, og NKT Cables sparer både varmetabet ved de mange porte og ventetid, og får tilmed et langt bedre flow i produktionen.

- Om sommeren bliver kontorerne afkølet ved at vi installerer rør i etageadskillelserne. Om natten, hvor den udendørs temperatur er lavere, løber vandet igennem vores kondenskølere og bliver afkølet, og køler dermed bygningens etageadskillelse. Derved opnås en behageligt afkølet bygning, der står klar til medarbejderne om morgenen. Om vinteren sender vi varmt vand gennem rørene. Det varme vand kommer fra restvarme fra maskinerne. I kombination med den nyeste standard for isolering af bygninger, har vi skabt et meget energieffektivt kontormiljø. Vi får et behageligt indeklima, hvor vi undgår aircondition og dermed et stort energiforbrug samt ikke mindst træk, forklarer Anders Moestrup Rasmussen.

- Al restvarme fra maskinernes kølevand anvendes til opvarmning af gulvene i fabriksbygningen, til processer hvor produkterne tempereres og til at opvarme vand til køkken og omklædningsrum. I dele af fabrikken suppleres rumvarmen med gas-strålevarme. Den er meget præcis med varmen rettet direkte mod enkeltstående arbejdsstationer i den store hal.

En god forretning
- Fra dag 1 har vi haft energieffektivitet som et fokusområde i vores anlægsprojekt. Uden hjælp og samarbejde mellem vores projektledelse og en kompetent ekstern ekspert, havde vi ikke haft en chance for at gennemskue den meget komplekse opgave at optimere energistyring og -forbrug i kontorer og fabrik. Det har uden tvivl været en god investering for både miljø og økonomi, erklærer Anders Moestrup Rasmussen.

- Vi sparer ikke alene CO2-udledning, vi sparer også penge. Vi har gennemført en procesoptimering, som giver et sammenhængende flow i hele værdikæden, der gavner vores kunder og dermed os. Den nye bygning understøtter ikke kun miljøet, men også produktionsflowet og den ledelseskultur vi har og ønsker, siger Anders Moestrup Rasmussen og slutter:

- Den første del af produktionen er gået i gang i den nye fabrik og det forventes, at udflytningen fra den bestående fabrik er afsluttet med udgangen af 2010. Den ny fabrik har fået navnet 'f2c' - det står for Flow to Customer. Et udtryk for den filosofi, hvormed vi har planlagt, bygget og vil drive vores nye fabrik.

Klimaforandringer
NKT Cables er en del af det globale industrikonglomerat NKT.

- I NKT ønsker vi at støtte udviklingen hen imod mere bæredygtig forretningsdrift. Industri og produktion spiller en væsentlig rolle i indsatsen for at styre CO2-udledningen, og i NKT er det vores ambition som minimum at nedbringe koncernens CO2-forbrug med i alt 12% i årene 2009-2011 målt i forhold til vores output, siger administrerende direktør Thomas Hofman-Bang fra NKT Holding.

NKT koncernen omfatter også Nilfisk-Advance, en af verdens største producenter og leverandører af rengøringsudstyr samt Photonics Group, der består af tre virksomheder, som alle er aktører i den optiske industri og NKT Flexibles, som arbejder indenfor offshore-sektoren, og som NKT ejer 51% af.

Kilde: NKT Cables

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094