23948sdkhjf

Det sker: Sådan klarer du krise og globalisering!

Få inspiration til strategi og virksomhedsudvikling i en krisetid og masser af ny teknisk viden på Stålcentrums temadag. Mød professor Anders Drejer, som er en af Danmarks største kapaciteter, når det gælder om at finde veje til vækst i krisen.
Tirsdag den 27. oktober 2009 bliver en spændende dag for alle, der savner inspiration og viden til at imødegå de udfordringer, der følger med krise og globalisering. Virksomhedsnetværket Stålcentrum står bag arrangementet, som primært henvender sig til underleverandører og virksomheder, der arbejder med procesudstyr og komponenter til produktion af fødevarer.

- Mange virksomheder er pressede af krisen, og globaliseringen ændrer vilkårene hurtigere end nogen sinde. Hvis danske virksomheder fortsat skal have succes, gælder det derfor om at blive endnu bedre til at bruge hovedet i stedet for hænderne. Vi skal styrke innovation, produktudvikling og procesudvikling for at holde os foran, siger Jon J. Kold, som er Stålcentrums
forretningsfører.

Fx præsenterer MTO Electric sine overvejelser om udvikling af en hygiejnecertificeret sikkerhedsafbryder til fødevareindustrien på temadagen. Et andet vigtigt punkt er den nye ordning, hvor leverandører af udstyr til fødevareindustrien fra 1. januar 2010 skal registreres og have autorisation fra Fødevarestyrelsen – hvilket langt fra alle virksomheder er opmærksomme på.

Innovation og vækst
Stålcentrum – Procesudstyr til fødevareindustrien er et virksomhedsnetværk, der skaber markedsdreven innovation og vækst inden for fremstilling af maskiner og udstyr. Stålcentrum har en række arbejdsgrupper med deltagelse af både industri og forskning. Det er blandt andet resultater fra disse arbejdsgrupper, der bliver fremlagt på temadagen.

- Der er derfor mulighed for at få den allernyeste tekniske viden på en række vigtige områder, lige som dagen omfatter en workshop, hvor deltagerne kan give input til vores arbejdsplaner for 2010. Her kan man få indflydelse på fremtidens krav til komponenter og udstyr, siger Jon J. Kold.

Samtidig giver temadagen mulighed for at høre og diskutere med en af Danmarks største kapaciteter, når det gælder om at finde veje til vækst i krisen: Professor Anders Drejer, som leder Strategy Lab på Aarhus Universitet, og som blandt andet vil fortælle om strategi, kompetencebehov og forretningsudvikling i den nye økonomi.

Tankgruppe på vej
Stålcentrum arbejder på tværs af firmaer og brancher – og mellem forskellige led i værdikæden: Fra leverandører af komponenter over rådgivere og videncentre til producenter af fødevarer. Dermed skabes erfaringsudveksling mellem parter, som ellers sjældent mødes. Det konkrete samarbejde sker i målrettede projekter og arbejdsgrupper, der hver har et afgrænset arbejdsområde.

- Det nyeste skud på stammen er Tankgruppen, der samler virksomheder, som fremstiller tanke til procesindustrien. Tankgruppen har kick-off møde i november 2009, så der er mulighed for at være med helt fra begyndelsen, siger Jon J. Kold.

Se programmet for temadagen her

Hent yderligere information om arrangementet på www.staalcentrum.dk

Kilde: Stålcentrum

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094