23948sdkhjf

Nordisk samarbejde om kursus i aluminium i Esbjerg

I denne uge afholdes der et intensivt kursus i aluminium for nordiske studerende på Aalborg Universitet Esbjerg. I kurset deltager der ca. 78 studerende og 12 lærere fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island og Estland.
Målet er at give de studerende viden om aluminium, idet der i Skandinavien anvendes, forarbejdes og udvindes ganske meget aluminium.

Temaet for kurset er ”Construction in Aluminium”. Kurset betales af Nordplus, der er Nordisk Råds program for at støtte det nordiske samarbejde. Gruppen bag samarbejdet i dette regi har i flere år kaldt sig ALUNORD og har gennem en årrække fået støtte fra Nordplusprogrammet.

To af succeskriterierne med mindst 50 deltagere og et spændende program med virksomhedsinvolvering er opfyldt. Et tredje succeskriterium er, at de studerende lærer noget, og det ser efter 1½ døgn meget lovende ud.

Det intensive program veksler mellem teori, gruppearbejde og virksomhedsbesøg. Der er forelæsninger afholdt af virksomheder blandt andet om miljøperspektiverne ved udvinding og brug af aluminium. Virksomhedsbesøget går til B&O i Struer for dels at høre om design i aluminium og dels at se, hvordan en moderne virksomhed forarbejder og anvender aluminium.

De studerende skal gennem gruppearbejdet komme med forslag til, hvordan de vil lave et bagageopbevaringssted i aluminium til tog eller bus, og fredag formiddag vil de studerende præsentere udbyttet af deres arbejde på posters. Mandag aften er der en ”get together” aften, sponseret af Alumeco.

De studerende kommer fra universiteter og ingeniørhøjskoler og er studerende på 3.-5. semester indenfor kemi, maskin, bygning eller materialer.

De deltagende lærere vil også aftale det fortsatte samarbejde i gruppen. Alle de deltagende institutioner fra de før nævnte lande ønsker at fortsætte samarbejdet, som i sin tid kom i stand, fordi det kan være svært for det enkelte universitet/ingeniørhøjskole at få indlagt undervisning i aluminium, hvorfor de deltagende institutioner har dannet ALUNORD.

Kilde: Aalborg Universitet Esbjerg - http://www.esbjerg.aau.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109