23948sdkhjf

KEN venter sorte tal næste år

I regnskabsåret 2008/2009 hentede Maskinfabrikken KEN et nyt millionunderskud. En række rationaliseringer ventes dog at resultere i forbedringer i 2010.
Den samlede nettoomsætning endte på 265,4 mio. kr. hos Maskinfabrikken KEN i 2008/2009, og dermed var der tale om en tilbagegang på 26,4 mio. kr. i forhold til rekordåret 2007/2008. Resultat før skat endte med et underskud på 6,0 mio. kr. mod et minus på 0,5 mio. kr. året før.

- Resultatet er påvirket af den internationale finanskrise og store kursfald på væsentlige valutaer. Koncernens samlede eksportomsætning er faldet med mere end 25 %, og kursfaldet på norske og sveske kroner har siden efteråret 2008 påvirket indtjeningen i disse selskaber negativt, skriver KEN i sit årsregnskab.

På baggrund af den negative udvikling har man siden efteråret gennemført en række tilpasninger og omstruktureringer, herunder ansættelse af en ny direktion. Det forventes at give forbedret resultat i indeværende regnskabsår.

- Markedet forventes fortsat at være påvirket af finanskrisen, ligesom der forventes usikkerhed omkring kursudviklingen på norske og svenske kroner. På baggrund af de iværksatte tiltag i koncernen forventes der næste år et positivt resultat, skriver KEN.

Kilde: Maskinfabrikken KEN årsregnskab

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079