23948sdkhjf

Interne ressourcer kan spare tid

Entreprise B5 på Amagerværket indebærer støbningen og udformningen af både fundamentet til lagerhallerne, som skal indeholde træflis, samt transporttunnel. Fundamenter er udformet så det samtidigt fungerer som transportkanaler for træflisen, til en tværgående transporttunnel for enden af flislagerne.    For at tunnelen kunne påbegyndes, krævede det blandt andet installering af en stålspuns, efterfulgt af grundvandssænkning inden udgravning af tunnelområdet. Flislagerne udgravning for fundamenter kunne starte direkte efterfulgt af udstøbning af store mængder beton.

Arkil A/S, som er hovedentreprenør på B5, kunne heldigvis trække på ressourcer internt i deres forskellige afdelinger, til at løfte de opgaver B5 entreprisen indebærer.

- Her i huset har vi jo mange afdelinger med forskellige ekspertiser. Vi kan derfor trække på ressourcer på tværs af afdelinger, hvilket er en meget stor fordel, når man arbejder på store projekter med stramme tidsplaner som Amagerværket, siger Ulrik Christiansen, Arkil – projektleder på Amagerværket.

Arkil:

- Er en af Danmarks største entreprenører med 1800 ansatte

- Har mere end 75 års erfaring med branchen

- Har datterselskaber i Tyskland, Irland og Sverige

Findes på www.arkil.dk

I øjeblikket har Arkil omkring 25 mand på byggepladsen, og virksomheden forudser, at under spidsbelastningen af byggeriet vil det tal komme op på cirka 45. Arkil skal lave fundamentet, bundpladen, væggene, dækket og øverste skråvæg – i den rækkefølge.

- På et tidspunkt vil vi jo være i gang med tre-fire af etaperne på samme tid, og så vil der være mange mænd på pladsen. Det kræver en vis mængde planlægning og koordinering. Men vi er gode til at tilpasse os, så selvom der løbende er kommet ændringer i byggeplanerne, så følger vi tidsplanen, siger Ulrik Christiansen.

At tidsplanen kan overholdes til trods for løbende ændringer, skyldes ikke kun Arkil’s evne til at planlægge og tilpasse forløbet, men også et godt samarbejde mellem virksomheden, bygherren, rådgiverne og de tilsynsførende på byggepladsen. 

- Der er et rigtig godt arbejdsmiljø på byggepladsen, og en god dialog mellem parterne. Samarbejdet og kommunikationen er essentielt på de her store byggerier, og det er også det, der gør det sjovt at være med, siger Ulrik Christiansen.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062