23948sdkhjf

Jublende borgmester: Nordsøaftale skaber nyt olie- og gaseventyr

Nordsøaftalen redder gasfeltet Tyra og vil give mange nye job i Esbjerg-området til stor begejstring for den lokale borgmester.

Der er store smil i det sydvestjyske i dag, efter den nye Nordsøaftale faldt på plads i aftes.

Branchen regner med, at aftalen vil skabe op til 4.000 nye job i Esbjerg og omegn. Det er slet ikke til at få armene ned, lyder det fra borgmester i Esbjerg Kommune, Johnny Søtrup (V).

- Det her kommer til at skabe et helt nyt olie- og gas-eventyr i Sydvestjylland, og så giver det øgede indtægter til statskassen. Jeg har kun ros til overs for den aftale, der er kommet på plads, siger han til DR Syd.

Kritiske røster
Nordsøaftalen redder gasfeltet Tyra, der har været en knast i forhandlingerne mellem staten og Dansk Undergrunds Consortium, der har eneret til at hive olie og gas op fra den danske undergrund i Nordsøen.

Dansk Undergrunds Consortium har forpligtet sig til at genopbygge Tyra-feltet, der er ved at synke. Til gengæld får selskaberne, der arbejder med udvinding af gas og olie i Nordsøen, en skatterabat.

Enhedslisten mener, at det er helt urimeligt, at selskaberne, der arbejder i Nordsøen, får en skatterabat.

Aftalen har også fået kritik af Alternativet, der ikke forstår, at man vil give skatterabatter for milliarder for at forlænge udvindingen af fossile brændstoffer.

Borgmester: Olie og gas sikrer grøn energi
Men den kritik er borgmester Johnny Søtrup ikke enig i.

- Aftalen kan netop være med til at betale for fremtidige investeringer i grøn energi. Statskassen kan ikke undvære pengene fra udvindingen i Nordsøen – og heller ikke energien, siger han til DR Syd.

Tyra-feltet ligger i den danske del af Nordsøen cirka 200 kilometer vest for Esbjerg. Feltet er det vigtigste knudepunkt for dansk olie- og gasproduktion.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141