23948sdkhjf

Nyt ventilationscenter støtter indeklimaforskning

Når Danmarks første ventilationscenter den 2. oktober slår dørene op, er det med opfor-dringen om at støtte indeklimaforskningen på DTU i stedet for at give gaver til receptio-nen.
Erhvervslivet bør støtte studerende, så de kan hente ny viden til Danmark, mener direktørerne fra Camfil Farr, Lindab Ventilation og Systemair, der står bag det nye center.

- Vi holder åbningsfest, men ønsker os ingen gaver, lyder det i indbydelsen til åbningen af Dan-marks første ventilationscenter. Bag centret står Camfil Farr, Lindab Ventilation og System¬air, der opfordrer til, at man støtter de studerende på Center for Indeklima og Energi på DTU frem for at medbringe receptionsgaver. Samtidig lover virksomhederne at fordoble det beløb, der kommer ind.

- Vi får så mange gode input fra de danske forskningsinstitutioner, som vi bruger til at videreud-vikle vores produkter. Så det er da oplagt at betale lidt tilbage, når vi har lejligheden. Vi håber, at vi med støtten kan give nogle unge mennesker mulighed for at komme til udlandet og hente viden om indeklima hjem til Danmark, erklærer administrerende direktør Alex Rasmussen fra Systemair.

Administrerende direktør Niels-Erik Kongste fra Camfil Farr supplerer:

- Det nye ventilationscenter repræsenterer en helt ny måde at samarbejde på inden for ventila-tionsbranchen. Vi vil gerne vise, at vi også er åbne over for samarbejder mellem erhvervslivet og forskningsverdenen.

Støtter unge studerende hos DTU
Hos DTU Byg er professor og centerleder Bjarne W. Olesen naturligvis glad for støtten:

- Det er rigtig dejligt med bidrag, der ikke er øremærkede, som de fleste af vores økonomiske tilskud til forskningen er. Vi vil bruge de penge, der kommer ind, til at støtte studerende i at del-tage i kongresser i udlandet, hvor de kan præsentere deres forskningsresultater og tage ny viden med hjem, fortæller Bjarne W. Olesen.

Det nye ventilationscenter ligger på Avedøreholmen 50 i Hvidovre og er det første af sin art i Danmark. Her samler de tre ventilationsvirksomheder alt, hvad der berører ventilation. Dermed er rådgivning om alt fra kanaler over filtre til komfortløsninger samlet på ét sted, og montører og andre slipper for at køre rundt til flere forskellige lagre for at hente komponenter.

Åbningsfesten foregår kl. 7-14 fredag den 2. oktober. Fra morgenstunden serveres kaffe og rundstykker, og fra kl. 11 er der pølser, fadøl og vand på menuen. Kl. 13 holder en af de tre direktører åbningstale, hvorefter en repræsentant fra DTU får overrakt det donerede beløb.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.13