23948sdkhjf

Forbedrede lånemuligheder til små og mellemstore virksomheder

Regeringen har tirsdag indgået en aftale med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance om en ny erhvervspakke for små og mellemstore virksomheder på godt 4 mia. kr.
I bestræbelserne på at understøtte fremtidens vækst og eksport lancerede den danske regering tirsdag middag en ny vækstpakke på godt 4 mia. kr. målrettet de små og mellemstore i erhvervslivet.

Udover en forstærket understøttelse af eksporten har det primære fokusområde været at forbedre mulighederne for finansiering, fordi adskillige virksomheder fortsat har problemer med at optage lån til nye investeringer i tilsyneladende sunde projekter:

- Det er væsentligt, at også de små og mellemstore virksomheder har mulighed for at skabe vækst og nye arbejdspladser. Med erhvervspakken sætter vi målrettet ind for at hjælpe de små og mellemstore virksomheder med at skabe ny vækst og eksport, siger økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen.

Eksportfremme og midlertidig kautionsordning
På eksportområdet indføres en midlertidig kautionsordning for danske virksomheders drifts- og oparbejdningskredit i Eksport Kredit Fonden på 2 mia. kr.

Samtidig tilføres den kollektive eksportfremmeindsats ekstra 15 mio. kr. i 2009 og 25 mio. kr. i 2010.

Rådgivning om eksportstart til mindre virksomheder tilføres 7 mio. kr. ekstra i 2009 og 7 mio. kr. i 2010.

Rammen for vækst-kaution hæves med 1,5 milliarder
For at forbedre små og mellemstore virksomheders adgang til lån til forretningsudvikling har regeringen valgt at styrke ordningen for vækstkaution. Det sker ved midlertidigt at hæve rammen med 1,5 mia. kr. til udgangen af 2010 og ved at lade ordningen omfatte alle erhverv.

Der vil være to vinduer i den styrkede vækstkautionsordning. Under det første vindue yder staten vækstkaution til forretningsudvikling og drift i tilknytning til forretningsudvikling. Under det andet vindue ydes vækstkaution for lån til de erhvervsinvesteringer, der kan opnå realkreditfinansiering.

Samtidig afsættes der 50 mio. kr. til de såkaldte ”Kom-i-gang-lån”, der er målrettet iværksættere og mindre virksomheder.

Endvidere stiller staten - via Vækstfonden - 500 mio. kr. til rådighed for markedet for risikovillig kapital. Her kan man søge om statslige kapitalindskud, hvis det er lykkedes at rejse tilsvarende private midler. Kravet er, at midlerne går til nye investeringer i de tidlige markedsstadier.

Endelig oprettes en pulje på 50 mio. kr. til fremme af de erhvervsmæssige muligheder i forbindelse med offentlige velfærdsløsninger. Målet er her at styrke et offentligt privat samarbejde om markedsudvikling af velfærdsløsninger.

Kilde: Økonomi- og erhvervsministeriet - http://www.oem.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096