23948sdkhjf

Det sker: Danske underleverandører til tysk maskinmesse

Center for Underleverandører sætter fokus på den tyske maskinbygger-messe Forum Machinenbau.
Den tyske fagmesse Forum Machinenbau er opbygget som en workshop, hvor kommunikationen mellem udstillere og gæster står i første række. På grund af et ensartet standopbygningskoncept opstår således en afslappet og transparent atmosfære. Det er menneskerne, produkterne og kommunikationen, der står i spidsen for konceptet, som reducerer en messe til det, den egentlig burde være: en markedsplads med talrige muligheder for kommunikation og præsentation.

Messen ledsages af et omfattende konferenceprogram og understøttes af brancheorganisationen for den tyske maskinindustri i OstWestfalen. Ca. 300 udstillere præsenterer på ca. 13.000 kvadratmeter et bredt sortiment af produkter overfor de forventede ca. 5.000 gæster fra maskinindustrien i Nordrhein-Westfalen.

Der udstilles en lang række produkter, systemer og specialfremstillede maskinkomponenter, som henvender sig til maskinbygningsindustrien. Der er således tale om et forum, der dækker hele processen fra udvikling via prototyper til seriefremstilling af maskiner og automationsudstyr.

- Det er vor vurdering, at der findes gode forretningsmuligheder for danske underleverandører indenfor fx fremstilling af specialkomponenter eller som systemleverandører af såvel mekanik, mekatronik og software, forklarer Knud Hareskov fra Center for Underleverandører.

Den midtjyske klyngeorganisation organiserer i samarbejde med Denmark Business Consulting et specielt messeprogram for danske virksomheder, som blandt andet inkluderer en færdig stand og reklame. Derudover tilbyder messen også at arrangere en tur for besøgende på messen.

For yderligere info kontakt Center for Underleverandører .

Messen finder sted i dagene 4.-6. november og er åben for gæster dagligt fra kl. 9.00-18.00.

Den tyske maskinbyggerindustri er den tredjestørste industrisektor i Tyskland, kun overgået af automobil- og elektronikindustrien. Med ca. 7.000 virksomheder (200.000 ansatte) er maskinindustrien den største arbejdsgiver i Nordrhein-Westfalen. I 2008 registrerede branchen ifølge VDMA (brancheorganisationen for tyske maskinbyggere), en omsætning på ca. 48 mia. euro.

Nordrhein-Westfalen har en befolkning på ca. 18 mio. mennesker og er det fjerdestørste forbundsland i Tyskland. I den nordlige del, tæt på Niedersachsen, ligger Ostwestfalen-Lippe (OWL). Området har Tysklands største koncentration af maskinbyggere – alene omkring Bielefeld ligger der 300 virksomheder med over 40.000 ansatte. I hele NRW, og i de tilgrænsende forbundslande Niedersachsen og Hessen, er der over 7.000 maskinbyggere, der konstant – og især i disse tider - leder efter nye underleverandører og kompetencegivende samarbejdspartnere.

Kilde: Center for Underleverandører - http://www.underlev.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078