Teknologisk Institut afholder kursus i hygiejnisk design den 11.-12. september i Kolding.
Hvem henvender kurset sig til?Fødevare-, foderstof-, bioteknologisk og farmaceutisk industri. Tekniske medarbejdere og produktionsmedarbejdere, der deltager i beslutninger om indkøb af maskiner og inventar, samt medarbejdere der har ansvar for ændring af anlæg eller på anden måde har medansvar for fødevarer-, farmaceutiske- og foderstofprodukternes sikkerhed og sundhed.
Produktudviklere, konstruktører og salgskonsulenter hos producenter af maskiner og udstyr til procesindustrien er også velkommen til at deltage og derudover rådgivende ingeniører, som designer procesanlæg samt teknikere, som deltager i vedligehold/tilpasning af procesudstyr.
Hygiejnisk design og fejldesignPrincipper for enkeltudstyr og procesanlæg vil blive gennemgået med eksempler beskrevet i lovgivningen og ud fra EHEDG´s guidelines og
EN1672-2.
Du vil få indblik i korrosion, den bakteriologiske verden og sammenhæng mellem udstyrs design og de evt. mikrobiologiske problemer, der kan opstå ved fejldesign.
Teoretisk gennemgang af hygiejnisk design ud fra følgende vinkler: Hygiejnevalidering og certificering - Mikrobiologi - Åbent/lukket udstyr - Samlinger og svejsninger - Rengøring - Materialer og overfladers beskaffenhed - HACCP for maskinproducenter og indkøbere.
Du får efterfølgende mulighed for at anvende denne viden til at undgå fejlinvesteringer og sikre optimal rengøring, både med hensyn til tidsbesparelse og sikring af at mikroorganismerne ikke hober sig op i udstyret samt ved "trouble-shooting".
Samtidig får du mulighed for at kunne udnytte hygiejnisk design både i fremstillingsfasen af udstyr fra tegningsstadiet og frem til slutafprøvningen af udstyret.
Kurset afholdes i Kolding over 2 dage og prisen for deltagelse er 8.200 kr. ex. moms. Tilmelding registreres på
hjemmesiden.For yderligere information kontakt Mette Skræ på telefon 72201917 eller email
Kilde: Teknologisk Institut.
http://www.teknologisk.dk/foedevarer