23948sdkhjf

Det lysner hos Sonne Junr.

Ugens profil: Kauslunde-virksomheden Thos. Sonne Junr. har de seneste år investeret løbende i opgradering af save- og bearbejdningscentret. Resultatet er, at man i dag har fleksible og moderne anlæg, der kan klare alle opgaver.
Som de fleste andre underleverandører har Thos. Sonne Junr. også oplevet nedgang under lavkonjunkturen, men nu begynder virksomhedens kunder atter at vise optimisme.

- Vores ordrebeholdning er steget med 30 % siden sommerferien, og når vi taler emner til bearbejdning, er stigningen helt oppe på 45 %. Lige nu oplever vi faktisk så megen fremgang, at vores ansatte har svært ved at følge med, så det varer ikke længe, før vi får brug for ekstra hænder, siger salgs- og marketingdirektør Allan Nielsen.

De seneste år har den fynske fabrik investeret stort i både nye saveanlæg og en ny fuldautomatisk rørstanser, og Allan Nielsen ser frem til, at der nu bliver yderligere aktivitet på disse.

- Vores seneste skud på stammen er en ny båndsav med mulighed for smigsavning af rør fra +/- 30 grader i dimensioner op til 310 mm samt 310x360 mm, forklarer Allan Nielsen, og fortsætter:

- I det hele taget har vi rigtig stor savekapacitet. På vores båndsave kan vi save fra ø3 mm til ø510 mm, og på vores automatsave kan vi save fra ø10 mm til ø108 mm med automatisk børsteafgratning og renblæsning. På vores nyeste save kan vi save op til seks rør af gangen, og vores save kan klare op til 6.000 emner i timen inklusive palletering.

ISO-certificering på vej
Siden sidste efterår har Thos. Sonne Junr. arbejdet ihærdigt for at etablere sig på det svenske marked, og her har den store savekapacitet netop været et af argumenterne.

- Mange virksomheder har ikke råd til at investere i de samme maskiner, som vi kan, eller også har de kun ringe mulighed for at belægge dem. I Sverige er virksomhederne meget mere fokuserede på deres kernekompetencer, og alle andre processer lægger de ud til underleverandører som os, siger Allan Nielsen.

Der er allerede indgået aftaler med de første svenske kunder, og for at sikre endnu større gennemslagskraft på det svenske marked er man nu godt i gang med at blive ISO-certificeret.

- ISO-certificeringen skrider fremad. Vi er nu ved at have kortlagt vores processer og skal have implementeret dem som en del af dagligdagen. Det var et krav, vi mødte, efter at vi blandt andet begyndte at levere til et par svenske virksomheder inden for automobilindustrien, som har meget høje krav til underleverandører. Det er aldrig et krav, vi har mødt i Danmark. Her har vi hele tiden produceret efter vores egen interne kvalitetsmanual, og det har været tilstrækkeligt for de danske kunder, fortæller Allan Nielsen.

Han forventer, at certificeringsprocessen er færdig i begyndelsen af det nye år.

[b]Om Thos. Sonne Junr.
De fleste af virksomhedens kunder finder man inden for møbelindustrien, rehab- og hospitalssektoren, automobilindustrien, maskinbygning, fjernvarme samt reparation og fremstilling af hydraulik, og man leverer til virksomheder i alle størrelser.

Sonne arbejder hovedsageligt i stålrør samt blankstål, hvor man allerede nu har en lang række kompetencer som fx savning, bukning, stansning, slibning, svejsning osv., og tilbyder bearbejdning af emner fra Ø2mm til Ø510mm. Derudover kan man også tilbyde løsninger i rustfrit stål, aluminium, kobber og messing.

Udover underleverandørarbejdet fungerer Thos. Sonne Junr. også som stålgrossist. Her samarbejder man hovedsageligt med vesteuropæiske værker af høj kvalitet. Enkelte af værkerne har man samarbejdet med i 40 år.

Læs mere om virksomheden på http://www.sonne-junr.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093