23948sdkhjf

EC Power med tysk succes og ny stor konkurrent

Det danske firma EC Power leverer mini-kraftværker til tyske boligopgange - drevet af en motor fra Toyota. Nu melder Volkswagen sig ind i kampen, og det glæder direktøren fra EC Power. Han forudser en langt større efterspørgsel.
EC Power hævder at have udviklet et af verdens mest driftsikre mini-kraftvarmeværker til boligopgange. Værket drives af en Toyota-motor, der er modificeret, så den kan brænde naturgas af 7.000 timer om året og nøjes med et enkelt service-eftersyn, der omfatter skift af luftfilter, tændrør, motorolie og oliefilter. Det skriver Ingeniøren.

- Den motor kører fantastisk. Vi har ingen motorproblemer haft, siden vi leverede de første anlæg i 2005. Andre komponenter har haft nedbrud, men motoren er kernen, siger Bjarne Borger, direktør og ejer af EC Power til Ingeniøren.

Tyskland er det eneste reelle marked for mini-kraftværkerne, og Bjarne Borger forventer, at der kommer mere gang i markedet, efter at Volkswagen sammen med et energiselskab fra Hamborg nu melder sig på banen. Han er dog ikke nervøs for den nye store konkurrent, da han forudser, at VW vil få problemer med Golf-motorerne i kraftværkerne og først om et par år vil være på niveau med EC Power og Toyotas mini-kraftværker.

Minikraftværkerne har en el-ydelse på mellem 10 og 50 kW. Motoren fra Toyota kører udelukkende på naturgas, og CO2-besparelsen ved at benytte minikraftværket frem for at tænde for naturgasfyret eller hente strøm fra nettet ligger mellem 50-60 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086