23948sdkhjf

Ny om navne: Jubilerende direktør har undgået finanskrisens skær

Byggevirksomheden J. Langkjær Stålbyg A/S i Vildbjerg forventer ingen nedgang i indtjening og produktivitet i 2009.
Tirsdag 1. september har administrerende direktør og medejer Karsten Pedersen 25 års jubilæum hos J. Langkjær Stålbyg A/S i Vildbjerg. I første omgang markeres mærkedagen blot internt i virksomheden, idet man har valgt at
markere jubilæet ved en senere reception i forbindelse med hans 50 års fødselsdag næste år.

Jubilaren kan glæde sig over, at det hidtil er lykkedes at styre J. Langkjær Stålbyg A/S udenom finanskrisens farlige skær. Indtjeningen og produktiviteten i 2009 ventes at ligge på niveau med resultaterne i de seneste par år.

Blandt opgaverne i 2009 er det imponerende stålskelet til Danmarks første og største multiarena, som Messecenter Herning (MCH) tager i brug næste sommer. Stålkonstruktionens samlede vægt er 1.400 tons. Et andet spændende byggeri, hvor J. Langkjær Stålbyg har leveret og monteret stålkonstruktionen, er Hernings nye kunstmuseum Heart, tegnet af den verdenskendte arkitekt Steven Holl, New York.

Antal ansatte vokser ikke
Da Karsten Pedersen som 24-årig nyuddannet ingeniør blev ansat i virksomheden, havde den 35-40 medarbejdere. Aktuelt er der omkring 65 ansatte, og det antal har medarbejderstaben stort set svinget omkring de seneste mange år. Det skyldes en bevidst politik, hvor virksomheden konsekvent har investeret i den nyeste teknologi. Derfor har man med stort set de samme stabile og erfarne medarbejdere kunnet fordoble produktionen de seneste 10 år.

Også under byggeboomet i 2007 og 2008 investerede virksomheden mange millioner i nye CNC- og automatanlæg, der principielt kan styres direkte fra tegnestuen. Så hvor boomet fordoblede antal ansatte hos nogle virksomheder, så holdt Langkjær Stålbyg antallet af medarbejdere nede på godt 75, da der var flest.

De nye var primært udenlandske medarbejdere. Og de forlod virksomheden igen i starten af 2009 som led i virksomhedens trimning til de nye vilkår under indtryk af finanskrisen.

Med den nuværende ordreindgang, som også indeholder direkte og indirekte eksportopgaver, er det ikke aktuelt med yderligere tilpasninger. Blandt de udenlandske ordrer er en stålkonstruktion til et kraftværk i Trinidad og til et stort landbrugsprojekt i Rumænien. Desuden skal der leveres og monteres stålkonstruktioner til produktionshaller i Norge.

Ofte lidt for realistisk
Ærlighed er et markant karaktertræk hos jubilaren. Karsten Pedersen får det simpelthen dårligt, hvis der opstår den mindste tvivl om, hvorvidt en aftalt leveringstid kan holdes. Han får det først godt igen, når kunden er orienteret om risikoen. Nogle vil derfor sige, at Karsten Pedersen ofte er lidt for realistisk – og jubeloptimist beskylder ingen ham for at være.

Det skal tilføjes, at ærligheden også indebærer, at medarbejderne ikke er i tvivl om, hvorvidt direktøren er tilfreds eller utilfreds med deres indsats.

Der går et hårdnakket rygte om, at Karsten Pedersen i sin tid blev ansat, fordi han spillede på Vejles førstedivisionshold og Vildbjergs fodboldhold manglede en højre wing. Daværende direktør og nuværende bestyrelsesformand Per Voetmann afviser rygtet – men tilføjer, at det ikke skadede den unge ingeniørs chancer for at blive ansat. Fodboldinteressen er stadig fuldt intakt. Karsten Pedersen stiller hvert år op som frivillig hjælper ved Vildbjerg Cup, hvor tusindvis af børn og unge fra hele verden dyster i fodbold – og han sætter en ære i, at virksomheden er en af cuppens betydende sponsorer.

På det faglige plan gør han sin indflydelse gældende som medlem af bestyrelsen i Dansk Stålinstituts bestyrelse, og lokalt er han med i et forum af erhvervsfolk, som Herning Kommunes borgmester Lars Krarup sparrer med. Privatlivet deler han med Lene, der er afdelingsleder i en fritidsinstitution. De bor i Vildbjerg og har tre børn på 13, 17 og 20 år.

Kilde: J. Langkjær Stålbyg - http://www.staalbyg.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079