23948sdkhjf

Nystartet Danfoss selskab nomineret til Innovationspris

Det nystartede Danfoss selskab IXA A/S er nomineret til innovationsprisen under Climate Cup, som uddeles i forbindelse med konferencen Nordic Climate Solutions i september.
Danfoss IXA A/S blev etableret som selvstændigt aktieselskab i foråret med en nyudviklet, innovativ sensor som det produktmæssige grundlag. Sensoren er særligt velegnet til at fungere i aggressive eller stærkt forurenede industrielle miljøer, hvor de hidtidige alternativer har meget svært ved at fungere. Det betyder, at Danfoss IXA’s sensor kan levere præcise data om klimaet i fx gartnerier og kyllingestalde, og derved kan den reducere energiforbruget til opvarmning og ventilation med op mod 25 % samtidig med, at produktionen opnår et større udbytte. Det viser beregninger fra Danske Agrotech.

Inden for skibsfart og industrielle miljøer kan sensoren præcist måle og overvåge udledningen af miljøskadelige gasser som fx de såkaldte NOx- og SOx-gasser. Sensoren er desuden langt enklere at installere end kendte systemer.

- Vi er utroligt stolte over nomineringen. Det er et klap på skulderen til hele teamet og giver fornyet energi til den fortsatte udvikling. Vi ser et stort globalt potentiale, fordi vores sensor er lille, robust og enkel at installere. Dermed kan vi nå grupper af virksomheder i en lang række brancher, som ikke tidligere havde mulighed for at udnytte fordelene ved at måle på klimaparametrene og miljøskadelige gasser, siger administrerende direktør i Danfoss IXA, Henrik Gedde Moos.

Climate Cup Innovationsprisen sætter fokus på produkt- og procesinnovationer, der endnu ikke er på markedet, men som har et stort potentiale for at reducere udledningen af drivhusgasser eller forberede samfundet på et forandret klima. Målgruppen for prisen er større og mindre danskregistrerede virksomheder og organisationer, studerende og privatpersoner. Nominerede til Innovationsprisen har ligeledes mulighed for at vinde Climate Cup hovedprisen, som uddeles af HKH Kronprinsen.

Kilde: Danfoss - http://www.danfoss.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126