23948sdkhjf

Notox trækker Scandinavian Brake Systems i rødt

Datterselskabet gav igen stort underskud, og en hæderlig vækst i resten af koncernen kunne ikke hindre et samlet underskud i første halvår.
Hele SBS-koncernen kom ud af første halvår med en omsætning på 447,9 mio. kr., og dermed var der tale om en fremgang på 9 mio. kr. i forhold til samme periode 2008. Resultatet før skat endte med et underskud på 17,2 mio. kr. mod sidste års beskedne overskud på 0,6 mio. kr.

Traditionen tro var det datterselskabet Notox, der trak indtjeningen ned. I halvåret havde Notox en omsætning på 10,5 mio. kr. mod 12,1 mio. kr. i første halvår 2008. Resultat før skat endte på -36,2 mio. kr. mod -24,8 mio. kr. i samme periode i 2008.

Noget bedre gik det i Scandinavian Brake Systems-divisionen, hvor omsætningen udgjorde 437,4 mio. kr. mod 426,8 mio. kr. i samme periode i 2008. Resultat før skat for perioden blev på 19,0 mio. kr. mod 25,4 mio. kr. året før.

- For SBS-divisionen, der primært opererer på det mindre konjunkturfølsomme eftermarked, har den økonomiske krise vist, at divisionen er yderst modstandsdygtig over for konjunkturelle udsving og selv i det nuværende marked er i stand til at opretholde en fornuftig indtjening. For 2009 forventes en svagt stigende omsætning og et forbedret driftsresultat, ekskl. ejendomssalg. For Notox-divisionen er dieselpartikelfiltermarkedet stærkt negativt påvirket af konjunkturudviklingen og krisen i autoindustrien. Dette indebærer, at Notox-divisionen endnu ikke er bragt i en position med en tilstrækkelig omsætning til at sikre det langsigtede indtjeningsgrundlag. For Notox-divisionen forventes for 2009 stigende omsætning i forhold til 2008, men et fortsat negativt EBIT, skriver SBS om udsigterne for resten af 2009.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14