23948sdkhjf

HI 2009: FH620 – RFID-systemet til intern logistik

Høj transmissionshastighed med HF-teknologien (13.56 MHz.), en rækkevidde på op til 16 cm, og transporthastigheder på op til 3 m/s. Med SICK's RHF620, som vises på HI 09, har man den ideelle løsning til at overvåge emner i interne transportsystemer.
Derudover kommer, at opsætning af parametre, integration, betjening og vedligehold ikke bare er særdeles let, men også velkendt for integratorer og brugere af SICK’s øvrige løsninger til automatisk datafangst.

Drift og kommunikationsfunktioner i RFH620 bliver konfigureret ved hjælp af SOPAS-ET software. SOPAS-ET er et intuitivt programmeringsværktøj til integration af datafangst-enheder fra SICK. Man får hermed den samme brugerflade både for stregkode og RFID læsesystemer fra SICK – lige fra diagnosevinduet, der kan aktiveres for optimering af parametre, over monitorfunktion for overvågning og analyse af inputs og outputs til hjælpefunktioner i forbindelse med opsætningen og tilslutning i netværksapplikationer.

Afhængig af kompleksiteten i en opgave eller brugerniveau kan SOPAS-ET sættes op til forskellige adgangsrettigheder - eksempelvis til programmering, idriftsætning, service og vedligehold. For det første beskyttes de data, der allerede er parametreret, for det andet reduceres antallet af tilgængelige parametre, så der kun er de nødvendige for en given bruger.

Den elektriske tilslutning af RFH620 er også ganske enkel. Som standard leveres RFH620 med et 0,9m. kabel med 15-polet D-sub-HD stik. For Ethernet versionerne foregår tilslutningen via to M12 stik, hvor det ene er Ethernet interface, og det andet er for powersupply, triggerfunktion, aux. interface, samt host og CAN-bus interface.

Et yderligere kendetegn for RFH620 er, at den kan tilsluttes en række forskellige bus-systemer. RFH620 kan leveres med CAN-bus eller Ethernet, og via en gateway kan den også tilsluttes Profibus DP eller DeviceNet.

Vælger man en RFH620 med netværksopkobling bliver det muligt at diagnosticere enheden fjernopkoblet ved hjælp af RDT400 Remote DiagnoticTool. Funktionerne i RFH620 kan overvåges og håndteres både lokalt på den enkelte enhed, men også eksternt fra en computer der i princippet kan være placeret hvor som helst i verden. Enheden har en grafisk brugerflade, der gør den let at anvende, og systemet kan kobles op på eksisterende netværksstrukturer, eller det kan tilsluttes et eksternt system via standard teknologier som Ethernet TCP/IP, Ethernet IP eller webbaserede browsere. Værktøjet kan visualisere læseresultater og ydeevne for hver enkelt tilsluttet enhed inden for nogle definerede perioder, og kan således anvendes til blandt andet statistikker og langtidslæseresultater. Ved hjælp af RDT400 bliver det muligt at implementere virksomhedsspecifikke løsninger til forbyggende vedligehold, effektiv support for maksimal oppetid samtidig med, at man reducerer driftsomkostninger.

RFH620 er verdens første RFID-system, der er helt igennem kompatibelt med et stregkodesystem. SICK’s CLV6xx serier og RFH620 har identisk brugerinterface og opsætning af parametre, samme elektriske tilslutning og de samme muligheder for forskellige bussystemer. For integratorer og slutbrugere kan stregkodelæsere og RFH620 læse-/skriveenheder nu betragtes som sensorer, der på trods af forskellig teknologi bliver integreret på en fuldstændig identisk facon. Det foregår på én og samme platform, uanset om det er stregkoder, RFID-tag, eller labels som indeholder begge dele. Det giver integratorerne planlægningssikkerhed, fordi deres koncept ikke skal ændres, selvom ID-teknologien ændrer sig. De kan altid udnytte grundkonceptet og integrere de bedste.

Kilde: SICK - http://www.sick.dk

Læs mere om: SICK
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078