23948sdkhjf

Sparerunder kan ændre dansk erhvervsliv

Virksomhederne har allerede hentet omkring 75 % af de oplagte besparelser. Den kommende tids beslutninger bliver således afgørende for, hvordan virksomhederne vil se ud i fremtiden.
Når talen falder på begrebet outsourcing, har det hidtil overvejende handlet om de danske virksomheders produktionsstrategier. Fremover kan talen dog i lige så høj grad komme til at dreje sig om forskning og udvikling. Det vurderer Poul Skadhede fra konsulenthuset Valcon over for dagbladet Børsen:

- Det er en trend, vi vil se i fremtiden, og som tager fart her under krisen. Der vil komme en kæmpe bølge i forbindelse med finanskrisen. Ikke bare inden for outsourcing af produktion, men også af de tidligere kerneopgaver, som virksomhederne selv har stået for, siger han.

Valcon arbejder med at hjælpe virksomheder gennem krisen og har derfor et nuanceret indblik i de problemstillinger, som erhvervslivet kæmper med. Hvis krisen fortsætter, kan det meget vel medføre en strukturændring i erhvervslivet, for virksomhederne har allerede hentet 75 % af de mest oplagte besparelser:

- Fortsætter krisen, er de umiddelbare besparelser ikke nok længere. Så skal virksomhederne ud i strukturelle overvejelser som eksempelvis udflytning eller outsourcing af dele af forskning og udvikling, vurderer Poul Skadhede.

Han forestiller sig en model, hvor idéerne fortsat skabes herhjemme, mens de første modeller af nye produkter i højere grad udvikles i udlandet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141