23948sdkhjf

Ringkøbing investerer millioner for at fastholde Vestas i kommunen

Havneanlæggene i Hvide Sande, Ringkøbing og Lem skal efter planen udbygges for 400 mio. kr., så det bliver lettere for vindmøllegiganten at transportere de færdige møller.
Der skal investeres millioner i udvidelse af havneanlæggene i Ringkøbing-Skjern Kommune, og borgmester Torben Nørregaard lægger ikke skjul på, at de massive investeringer blandt andet sker for at sikre, at Vestas beholder sin produktion i det vestjyske. Det skriver Børsen.

- Vestas er en stor og vigtig spiller her i kommunen, og de kæmper i dag med mange store og besværlige transporter af vindmøllevinger ud af kommunen, udtaler Torben Nørregaard til Børsen.

De mange millioner skal blandt andet bruges til at bygge nye kajanlæg i Ringkøbing og Lem, hvor Vestas i dag har produktion. Derudover skal havnen i Hvide Sande udbygges kraftigt, og vanddybden i havneindløbet blandt andet udvides fra 4,5 meter til otte meter. Det sker for blandt andet at gøre det muligt at transportere vindmøllevinger på pramme fra Ringkøbing og Lem til Hvide Sande, hvor de skal udskibes.

Flere eksperter er dog skeptiske overfor projektet. Professor i transportforskning ved DTU, Oli B. G. Madsen, kalder det risikabelt at satse så mange penge på en enkelt virksomhed uden at have garantier for, at produktionen fastholdes i Vestjylland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14