23948sdkhjf

Kloge hjerner skal mindske spild i AØS

Stålvirksomheden AØS A/S ved Dronninglund i Nordjylland har gjort brug af en såkaldt videnkupon til Aalborg Universitet og forventer at kunne mindske spild og spare penge på stangstål.
Hvad har ingeniører og dataloger med stangstål at gøre? I den spåntagende stålvirksomhed AØS i den lille landsby Agersted ved Dronninglund er svaret: ”En hel del, faktisk.”

- Vi har det samme problem, som så mange andre lignende virksomheder: Når vi saver seks og 12 meter stangstål op, ender vi med en masse ubrugelige stumper. Men via vores erhvervskontor er vi kommet i kontakt med Center for Indlejrede Software Systemer, CISS, på Aalborg Universitet. Først tænkte jeg: ”Hvad kan de hjælpe os med?”, men så læste jeg en artikel om, hvordan de havde løst et lignende problem. Så nu har vi sendt nogle opkortningslister til dem og regner med, at de kan simulere sig frem til, hvordan vi mindsker spildet. De skulle gerne være færdige efter sommerferien, forklarer produktionschef Jens Juul, AØS A/S.

Kommer selv på besøg
Allerede nu har forskerne været forbi og kørt test på deres løsning, og Jens Juul er tilfreds med, hvad han har set.

- Det lever helt op til, hvad vi har aftalt. Nu skal der lige laves lidt små-justeringer, og så glæder vi os til at kunne tage det i brug efter sommerferien, forklarer Jens Juul

Produktionschefen indrømmer, at der er stor kulturforskel mellem forskerverdenen og en spåntagende virksomhed som AØS, der blandt andet leverer til MAN Diesel.

- Jeg tror, at mange virksomheder som vores holder sig tilbage fra at spørge universitetet til råds – simpelthen fordi man ikke ved, hvor man skal henvende sig, siger Jens Juul.

Men det problem har CISS løst. De kommer nemlig ud på virksomhedsbesøg og fortæller om sig selv, og det har foreløbig ført til en imponerende række samarbejder med virksomheder, der normalt ikke ville tænke universitetet ind som samarbejdspartner.

- Det er helt klart CISS’ store styrke, at de er opsøgende – og så er det flot, at AØS tør gå nye veje i forsøget på at blive mere effektive, roser erhvervschef Marianne Gade, Brønderslev UdviklingsRåd. Det er hende, der sørgede for, at CISS kom på besøg på AØS.

Er man som AØS ikke vant til at samarbejde med universitetsmiljøet, kan man gøre brug af en såkaldt videnkupon til en værdi af mellem 50.000 og 100.000 kroner, som Videnskabsministeriet står bag, og som giver små og mellemstore virksomheder rabat på brug af kloge hjerner fra Aalborg Universitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082