23948sdkhjf

Rekord mange verdensnyheder på HI-messen

Nyhederne står nærmest i kø, når HI 09 åbner dørene i MCH Messecenter Herning 1.-4. september. I alt 228 godkendte nyheder – heraf 93 verdensnyheder mod 22 verdensnyheder i 2007.
Når industriens fagfolk og beslutningstagere besøger HI 09 1.-4. september i MCH Messecenter Herning, kan de glæde sig til at stifte bekendtskab med et stort antal spændende nyheder i form af produkter, løsninger eller processer. Rekord mange udstillere har indsendt deres nyheder til officiel bedømmelse og godkendelse på HI's nyhedssystem HI Marks, som blev introduceret med succes i 2007. Resultatet foreligger nu i form af 228 godkendte nyheder, som er tildelt fra én til tre stjerner alt efter nyhedsværdi. Heraf 93 verdensnyheder mod tidligere 22, og det er tre gange så mange som for to år siden.

93 verdensnyheder
- Det er utrolig positivt, at vi oplever så mange nyheder og ikke mindst en eksplosiv vækst i verdensnyheder. Det er en glædelig udvikling, at HI og MCH Messecenter Herning er i stand til at præsentere så mange verdensnyheder midt i en finanskrise, hvor den internationale konkurrence er større end nogensinde. Det betyder, at HI-messen har positioneret sig internationalt som et vigtigt sted for industrien at præsentere sine nyheder. Det er stærkt gået, udtaler Henrik G. Larsson, centerchef ved Teknologisk Institut i Århus samt medlem af dommerkomiteén vedrørende HI Marks.

Flest automatiseringsnyheder
Den "messe i messen", som byder på flest godkendte nyheder, er Automation med hele 146 nyheder, heraf 65 verdensnyheder. De øvrige nyheder fordeler sig således: Electronics 19, Subsuppliers 19, Logistics 18, Workplace 13, Innovation 7 og Woodtech 6.

Stor interesse for opfinder- og idekonkurrence
Også messens store opfinder- og idekonkurrence med præmier til en værdi af over 600.000 kr. oplever en markant stigning i antallet af tilmeldinger. I år er der 201 tilmeldinger til konkurrencen mod 142 i 2007, og det understreger yderligere, at kreativiteten og opfinderkraften har gode kår i Danmark.

- Jeg er nærmest overvældet. Vi har overraskende nået den magiske grænse på 200, og det er 42 % flere end for to år siden. Forslagene kommer fra både private opfindere og virksomheder, og det er glædeligt at konstatere, at opfinderkraften er stor også hos de mindre virksomheder, siger virksomhedskonsulent Poul Damgaard Sørensen, Væksthus Midtjylland. Opfinder- og idekonkurrencen arrangeres i et samarbejde mellem De Regionale Væksthuse og MCH Messecenter Herning.

Kilde: Messecenter Herning - http://www.mch.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078