23948sdkhjf

Lidt bedre end forventet hos Roblon i første halvår

På trods af væsentlig lavere omsætning og næsten en halvering af overskuddet erklærer ledelsen hos Roblon sig tilfreds med første halvår.
Roblon opnåede i første halvår af 2009 en omsætning på 101,5 mio.kr. mod 134,4 mio. kr. året før. Resultat før skat endte på 11,9 mio. kr. mod 20,1 mio. kr. sidste år, hvilket er bedre end forventet.

- På trods af, at omsætningen er lavere end forventet, er resultatet bedre end forventet, især på grund af et faldende omkostningsniveau, konstaterer Roblon i sit halvårsregnskab.

I Industrial Fiber er omsætningen til kabelområdet faldet betydeligt i forhold til sidste år, mens omsætningen til offshoreindustrien har været større end sidste år. Resultatet er betydeligt lavere end sidste år, men stort set som forventet. I Lighting er omsætningen lavere end sidste år. Et lavere omkostningsniveau resulterer imidlertid i et bedre resultat end både sidste år og det forventede. I Engineering er omsætningen faldet væsentligt i forhold til sidste år. Resultatet viser et markant lavere overskud i forhold til sidste år, men stort set som forventet.

- Selskabets samlede resultat før skat er lidt bedre end forventet ved årets begyndelse, og bestyrelsen anser, situationen taget i betragtning, resultatet som værende tilfredsstillende, skriver Roblon.

Alligevel har Roblon valgt at nedjustere sine økonomiske forventninger til 2009 som helhed. Nu forventer man en omsætning i størrelsesordenen 195 mio. kr. mod tidligere forventet 210-220 mio. kr. og et resultat før skat i intervallet 14-18 mio. kr. mod tidligere forventet 18-23 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173