23948sdkhjf

Koncerthus hædres med international stålpris

DR’s Koncerthus har sikret sig Den Europæiske Stålpris 2009, som uddeles i Barcelona til september.
”The European Steel Design Awards 2009”, som prisen officielt hedder, bliver uddelt hvert andet år, og modtageren bliver fundet blandt byggerier, som de nationale afdelinger af ECCS har indstillet til prisen.

Fra Danmark var fire projekter nomineret, men Koncerthuset er altså vinderen blandt alle de europæiske nominerede. I Dansk Stålinstituts begrundelse for at indstille Koncerthuset til prisen hed det blandt andet, at:

- Koncerthuset er et eksempel på, hvordan funktion, konstruktion og æstetik kan gå op i en højere enhed. Koncerthus-projektet indeholder flere innovative stålkonstruktioner og er et eksempel på ståls potentiale.

I sin korte levetid har Koncerthuset i DR Byen allerede sikret sig flere priser. I marts fik Koncerthusets særlige grafiske udtryk guld i kategorien "Corporate Identity" ved Creative Circle Awards, og lige før jul hædrede Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse Koncerthuset for at være et "bygningsværk, der er en øjen- og sanseåbner for arkitekturens dragende universer".

Det er DR som bygherre, Ateliers Jean Nouvel som arkitekt og Niras som rådgivende ingeniører, der får prisen for Koncerthuset, som danske Promecon og Waagner Biro fra Wien har været entreprenører på.

Prisen uddeles i midten af september, når organisationen The European Convention for Constructional Steelwork (ECCS) holder årsmøde og kongres i Barcelona i Spanien.

Kilde: Danmarks Radio

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094