23948sdkhjf

GE overhaler Vestas i USA

USA spås at blive det største marked inden for vindenergi, men det er ikke længere Vestas, der indtager førerpositionen i landet. Derimod har GE Wind med heftige satsninger overhalet den danske vindmøllekoncern og er nu i førertrøjen.
Det er BTM Consult, der har undersøgt det amerikanske marked for vindenergi, og resultaterne er en blandet fornøjelse for den danske vindmølleindustri.

Fra tidligere at have ligget helt i front er Vestas blevet fortrængt fra sin førsteplads af amerikanske GE Wind, men Vestas fastholder dog en stærk position som toer.

- GE slog til med en ordentlig hammer i 2003 efter en forsigtig opstart. Jeg tror, man skal regne med, at de fremover vil tage omkring 50 pct. af markedet, og så må Vestas og andre slås om resten, siger Birger T. Madsen, direktør i BTM, til Dagbladet Børsen.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen skal de kommende dage promovere dansk vindmølleindustri under et besøg i USA.

De færreste frygter dog, at Vestas ender med at ryge endnu længere ned ad ranglisten.

Både Vestas og Vindmølleindustrien forudser, at Danmark fortsat vil være en af de afgørende spillere inden for vindenergi i USA, hvor markedet forventes at boome og bliver verdens største i løbet af de næste to år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141