23948sdkhjf

Mærsk-selskab fyrer hver fjerde

Container-fabrik i Tinglev har på grund af den faldende dollarkurs svært ved at konkurrere med søster-virksomhed i Kina.
Næsten hver fjerde medarbejder på Mærsk Container Industri i Tinglev risikerer at blive fyret. Ledelsen har meddelt medarbejderne, at den vil afskedige 85-90 af de i alt 386 ansatte. Årsagerne er den stærkt faldende dollarkurs og en stigende konkurrence fra kinesiske producenter.
Tillidsmand Evald Hansen håber dog, det er muligt at nedbringe antallet af fyringer.

- Jeg har en forhåbning om, at vi kommer noget under 90 afskedigelser. Jeg ser i hvert fald nogle muligheder i de forhandlinger, vi skal have med ledelsen, siger Evald Hansen til JydskeVestkysten.

Container-produktion i Tinglev.Det er den hidtil største fyringsrunde på den A.P. Møller-ejede fabrik, der producerer kølecontainere til skibsfarten. Mærsk Container Industri A/S har også en fabrik i Kina, hvor produktionen med 1500 ansatte er dobbelt så stor som i Tinglev.

Mærsk Container i Tinglev hårdt ramt af den stærkt faldende dollarkurs i modsætning til Kina, der i flere år har bundet landets valuta op på en fast kurs i forhold til dollaren.

Mærsk Container Industri har 312 timelønnede medarbejdere og 74 funktionærer. Det er endnu uvist, hvordan fyringerne vil fordele sig på de to grupper af medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063