23948sdkhjf

Afskedigelser i Danfoss Drives bekræftet

Danfoss afskediger 129 medarbejdere hos Danfoss Drives i Gråsten og 37 i andre forretningsområder.
Danfoss har gennem det sidste halve år foretaget tilpasninger af organisationen til et lavere omsætningsniveau som følge af den globale finanskrise. Det har medvirket til at stabilisere koncernens situation, men der foretages fortsat tilpasninger i udvalgte forretningsområder efter behov.

I Danfoss Drives er salget hårdt ramt af den globale krise, især på det vigtige, europæiske marked, og udsigterne er p.t. ikke lovende. Forretningsenheden, som fokuserer på frekvensomformere, forudser yderligere fald i salget i 2009 og forventer ingen vækst i 2010, hvilket er i overensstemmelse med den generelle tendens på frekvensomformermarkedet.

Derfor må Danfoss Drives tilpasse sit aktivitetsniveau til salget. Det betyder, at såvel administrative som produktionsmedarbejdere er blevet afskediget i Gråsten, og i alt 129 medarbejdere har fået deres opsigelse. Det samlede antal medarbejdere hos Danfoss Drives i Gråsten er for øjeblikket på 1.168.

- Fra krisens begyndelse har Danfoss Drives tilpasset sine omkostninger ved for eksempel at indføre arbejdsfordeling i produktionen såvel som ansættelses- og lønstop, men også ved at skære i produkt- og kvalitetsomkostninger. Nu, hvor den generelle nedadgående tendens fortsætter på frekvensomformermarkedet, især i Europa, er vi nødt til yderligere at reducere omkostningerne, og desværre kan vi af lovmæssige grunde ikke forlænge arbejdsfordelingsordningen, siger Troels Petersen, direktør, Danfoss Motion Controls Division, og understreger samtidig, at Danfoss Drives er en af Danfoss’ kerneforretninger, som bidrager til koncernens bundlinje.

Samtidig har koncernen også registreret tilbagegang i ordrerne hos Danfoss Burner Components og Danfoss High-Pressure Systems. Hos Danfoss Burner Components’ produktlinje i Nordborg er der ligeledes gennemført tilpasninger som et resultat af en faldende efterspørgsel på markedet. Det betyder, at 18 medarbejdere er blevet afskediget.

- Hidtil har vi brugt arbejdsfordeling til at undgå afskedigelser i denne del af vores forretning, men vi må se i øjnene, at tilbagegangen i Burner Components er mere vedvarende, og derfor må vi tilpasse os situationen, siger Kim Christensen, direktør i forretningsenheden Danfoss Heating Components.

Hos Danfoss High-Pressure Systems har et faldende salg også ført til en reduktion i medarbejderantallet. I alt 19 medarbejdere er blevet afskediget – 12 hos Nessie Operations, Nordborg, og syv hos Sea Recovery i USA.

Kilde: Danfoss - http://www.danfoss.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125