23948sdkhjf

Hydra-Comp tænker fremad

Alt i mens andre erhvervsdrivende nedjusterer og vender hver krone under den raserende finanskrise, er de hos produktions- og salgsvirksomheden Hydra-Comp i fuld gang med at gøde vandene for at komme i front, når den økonomiske optur slår igennem igen.
Selvom virksomheden Hydra-Comp, placeret i den vestjyske by Skive, ikke kan se sig fri af finanskrisen, har de valgt at holde fast i optimismen og fokusere på de positive historier.

- Tendensen er nu, at alle andre virksomheder omkring os sparer på markedsføring og så videre, men vi vil ikke spare på at gøre opmærksomme på os selv. Det handler om at gøde vandene til engang, når der sker noget igen, og så er det os, folk kan huske, når det sker, siger direktør Jørgen Jacobsen.

I efteråret, da mange andre virksomheder begyndte at skære ned på antallet af ansatte, valgte Hydra-Comp en anden strategi. Frem for at nedjustere, opgraderede de i stedet forretningen. De oprettede en ny stilling i salgsafdelingen og ansatte en ny salgstekniker ved årets afslutning.

Fællesskab betyder noget
Hos nichevirksomheden er stemningen munter, både på kontoret og i produktionshallen. Og det er til trods for, at flere af medarbejderne har reduceret deres sædvanlige arbejdstid på 37 timer. Opskriften på den optimistiske sindstilstand er, ifølge Jørgen Jacobsen, fleksible medarbejdere og moderne ledelsesstil, hvor der vises tillid og gives ansvar til de ansatte.

- Vi løfter fælles her, og det var vores medarbejdere selv, der foreslog at reducere timeantal for at undgå at fyre folk. De havde viljen til at ofre nogle timer og gå ned i tid.

Udover Hydra-Comps flade ledelsesstruktur samt fokus på gensidig tillid og uddannelse, peger Jørgen Jacobsen desuden på den åbne dialog som en væsentlig faktor til den positive stemning.

- Vi taler selvfølgelig meget om den økonomiske situation i frokostrummet, og efter hvert månedlige bestyrelsesmøde kaldes alle medarbejdernes sammen, og der informeres om, hvordan det står til i firmaet.

Hydra Comp’s maskinarbejder Kim Aagaard, tidligere slagteriarbejder, som blev afskediget sidste sommer, da Danish Crown i Skive lukkede, er en af de fleksible medarbejdere. Han er tilfreds med den nuværende løsning i en økonomisk spændt situation.

- Det er bedre at være deltid end ikke at have noget, som tingene ser ud nu, men i den her uge har jeg for eksempel været oppe på fuld tid. Det har selvfølgelig stor betydning, at jeg rigtig godt kan lide at være her, det er et godt miljø, kammeratskab og arbejdsklima.

Reparationsbranches storhedstid
For mange danskere handler det for tiden om at lappe frem for at erstatte brugte materialer med nye, det gælder for både private og erhvervskunder. Automekanikeren har gode kår, og det samme gælder for Hydra-Comp, som også har et reparationsværksted, hvor kunderne kan få ordnet eller udskiftet stempelstænger, cylinderrør, pakninger m.m.

- Reparation har overtaget, og det er helt sikkert også det, vi primært lever af, men der er også noget, som ikke er gået i stå. Noget går simpelthen ikke i stå, såsom levnedsmiddelbranchen og leveringer til transportområder fortsætter som hidtil, siger Jørgen Jacobsen.

Kilde: Hydra-Comp - http://www.hydra-comp.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096