23948sdkhjf

Gamesa kan ikke følge med Vestas’ vækst

Den spanske vindmøllekoncern levede op til analytikernes forventninger i første kvartal, men kunne ikke præstere samme vækstrate som konkurrenten Vestas.
Spaniernes omsætning steg i første kvartal 2009 med 12 % til 800 mio. euro sammenlignet med samme kvartal 2008, og dermed overgik Gamesa analytikernes forventninger, der i snit lå på 704 mio. euro. Til gengæld kunne Gamesa ikke leve op til væksten hos ærkerivalen Vestas, der i samme periode havde en salgsfremgang på ca. 60 %. Det skriver Børsen.

- Vestas tager markedsandele, og samtidig ligger Gamesas indtjeningsmarginal under Vestas’, selvom Vestas kommer fra et lavere niveau. Det er stærke tal i første kvartal, som plejer at være det svageste, udtaler aktiestrateg hos Formuepleje, Stephen Rammer, til Børsen.

Til gengæld var der andre lyspunkter i Gamesas regnskab. Den spanske vindmølleproducent kunne meddele, at det både er blevet lettere for koncernens kunder at få deres projekter finansieret, ligesom det er blevet lettere for Gamesa selv at skaffe komponenter til fremstillingen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157