23948sdkhjf

Grønt lys til verdens største havmøllepark

DONG Energy, E.ON og Masdar oplyste tirsdag, at de vil investere 16,4 mia. kr. i opførelsen af første etape på 630 MW af havmølleparken London Array ved Themsens udmunding.
Når parken er fuldt ud færdigbygget, vil den være verdens største havmøllepark, og den første med en kapacitet på 1 GW. Projektet vil kunne forsyne omkring 750.000 hjem - eller en fjerdedel af Londons boliger - med strøm og vil fjerne udledningen af 1,9 mio. tons CO2 hvert år.

Udmeldingen følger i kølvandet på den britiske regerings nylige forslag om at øge støtten til offshore vindkraft. Partnerne er tilfredse med, at projektet nu er økonomisk rentabelt og ser frem til at komme i gang med opførelsen således, at den første strøm kan leveres i 2012. Anders Eldrup, administrerende direktør i DONG Energy, siger:

- Efter den britiske regerings annoncering af 2 ROC og vores deraf følgende beslutning om at opføre Walney-projekterne, glæder det mig utrolig meget, at vi i dag også har den endelige investeringsbeslutning i London Array-projektet. Beslutningen om at opføre havmølleparken London Array er en meget betydningsfuld hjørnesten i DONG Energy's strategi om at øge andelen af el produceret fra vedvarende energikilder. DONG Energy har opført omtrent halvdelen af alle havmølleparker i drift i verden i dag. Deltagelsen i verdens største havmøllepark-projekt styrker DONG Energy's førende position på dette område yderligere.

Arbejdet på land forventes igangsat til sommer, og arbejdet til havs forventes igangsat i begyndelsen af 2011.

Projektet vil blive opført omkring 20 km fra kysten ud for Kent og Essex. Havmølleparken vil dække et areal på 230 kvadratkilometer og vil blive opført i to etaper. Konsortiet håber, at første etape på 630 MW vil være afsluttet og levere strøm i 2012. Første etape vil bestå af 175 vindmøller. Anden etape vil tilføre tilstrækkelig kapacitet til at nå op på den samlede kapacitet på 1.000 MW.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126