23948sdkhjf

Milliardunderskud hos Mærsk

Faldende oliepriser og fragtrater gav røde tal på bundlinjen hos Danmarks største koncern i første kvartal.
Også rederigiganten AP Møller-Mærsk er blevet hårdt ramt af den økonomiske afmatning. Omsætningen i første kvartal faldt med 24 % til små 63 mia. kr., primært som følge af lavere oliepris og faldende fragtrater og mængder i containeraktiviteterne. Periodens resultat blev negativt med 2,1 mia. kr. mod positivt 5,2 mia. kr. i samme periode 2008.

Også efterspørgslen på offshoremarkederne var vigende, men med begrænset effekt for Maersk Drilling og Maersk Supply Service som følge af kontraktsdækning. Maersk Tankers var negativt påvirket af den faldende efterspørgsel samt nedskrivninger og integrationsomkostninger relateret til købet af Broström.

- Der er betydelig usikkerhed knyttet til forventningerne til 2009, ikke mindst som følge af udviklingen i verdensøkonomien. Særlig usikkerhed knytter sig til udviklingen i containerfragtraterne, de transporterede mængder, USD-kurs og oliepris, konstaterer AP Møller-Mærsk i periodeoplysningen.

Derfor kalkulerer man med et resultat eksklusive avancer ved salg af skibe, rigge m.v. betydeligt under 2008. Set i forhold til første kvartal regnes for resten af året med lidt højere råoliepriser, ligesom et aftagende fald i fragtmængder i containerfarterne forventes at reducere nedgangen i containerfragtraterne. Disse forhold kombineret med øget effekt fra omkostningsbesparelser forventes i andet halvår at forbedre koncernens indtjening.

- Der må for andet kvartal påregnes fortsat tab, ligesom det ikke kan udelukkes, at det samlede resultat for året vil være negativt, skriver AP Møller-Mærsk.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095