23948sdkhjf

Vestas fastholder forskning i Danmark

Selv om Vestas skærer ned i Danmark, er der ingen aktuelle planer om at flytte forskningsaktiviteter til udlandet.
Der skal ikke skæres ned på Vestas’ forskning i Danmark, selv om vindmøllegiganten forventer, at fremtidens vækst kommer til at ligge langt væk fra de nordiske markeder. Forskningen behøver nemlig ikke at være fysisk placeret i nærheden af de store afsætningsmarkeder, men skal i stedet være der, hvor kompetencerne befinder sig. Det oplyser Vestas’ forskningsdirektør Finn Strøm Madsen til Ingeniøren og påpeger, at der på trods af store nedskæringer hos Vestas i Danmark ikke er nogen planer om at drosle ned for forskningen.

- De ændringer, vi har gennemført, har ikke noget med vores forskning at gøre. De skyldes udelukkende, at vi har haft for stor produktion i Nordeuropa i forhold til markedet, men det får os ikke til at overveje at rykke vores danske udviklingsafdelinger ud af landet, udtaler han til Ingeniøren.

Danmark markerer sig specielt stærkt inden for viden om, hvordan vindmøller indpasses i det øvrige energisystem. Samtidig udvider Vestas dog også forskningsaktiviteterne i udlandet; specielt i Kina og USA.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141