23948sdkhjf

Grundfos vil tjene millioner på skibsværfter

Bjerringbro-virksomheden har taget hul på et helt nyt marked med levering af hele pumpepakker til værftsindustrien.
Den første strategiske ordre inden for det nye segment er allerede blevet afgivet hos Grundfos. Det drejer sig om levering af 126 pumper til et kinesisk skibsværft i Guangzhou, der skal bygge seks bulk carriers for det danske rederi Clipper. Ordren har en værdi af 4 mio. kr., men der er langt større udsigter for afsætningen til skibsværfterne i fremtiden for den danske pumpekoncern. Det skriver Børsen.

- Vi satser på at blive leverandør til det globale skibsbygningsmarked og forventer at nå en omsætning på over en halv mia. kr. i løbet af de næste fem-seks år alene på dét marked. Ganske vist ligger skibsværfterne nærmest stille i øjeblikket efter en eksplosiv vækst i 2006 og 2007. Men værftsindustrien har tradition for at svinge op og ned. Markedet kommer op igen, udtaler Kim Kirkegaard, forretningsudvikler hos Grundfos, til Børsen.

Han forventer, at Grundfos med sin teknologiske udvikling og globale tilstedeværelse vil være i stand til at snuppe en pæn markedsandel inden for det nye segment. Pumperne skal produceres på Grundfos’ fabrikker i Suzhou og Wuxi, idet man først og fremmest vil forsøge at komme ind i varmen hos de kinesiske og koreanske værfter, der står for ca. 85 % af alle nybygninger inden for skibsindustrien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11