23948sdkhjf

Vindmøller sikrer væksten hos Hydra/Specma

Hydra/Specma omsatte i 2016 for 1,747 mia. kr. mod en omsætning på 603 mio. kr. i 2015 i det hidtidige Hydra-Grene. Den sammenlignelige omsætning i 2016 i det hidtidige Hydra-Grene steg isoleret set med 68 mio. kr., svarende til en stigning på 11 procent, skriver Hydra/Specma. Fremgangen i det daværende Hydra-Grene kan især henføres til vindmølleindustrien og udvalgte segmenter i den øvrige industri.

- Den væsentligste del af omsætningsstigningen hidrører således fra købet af Specma, som i 2016 realiserede en omsætning svarende til året før. Salget i Specma har specielt udviklet sig positivt inden for automotive (lastvogne og busser), mens salget til segmenterne marine og minedrift er reduceret grundet den generelle afmatning i markedet, skriver Hydra/Specma i sit årsregnskab.

Det samlede resultat af primær drift (EBIT) for 2016 blev på 111 mio. kr., hvoraf EBIT i det hidtidige Hydra-Grene udgjorde 83 mio. kr., hvilket er 5 mio. kr. bedre end det sammenlignelige resultat i 2015.

I 2017 forventer Hydra/Specma at nå en omsætning på 1,8 mia. kr. Resultat af primær drift forventes at lande på 100-120 mio. kr.

- Hydra/Specma forventer at fastholde den gode afsætning til OEM-kunderne inden for vindmølleindustrien, automotive-segmentet og andre udvalgte områder. Det forventes ligeledes, at afsætningen til eftermarkedet, herunder blandt andet til minedrift, vil udvikle sig positivt i årets sidste del. Derimod forventes afsætningen til marinesegmentet fortsat at være udfordret grundet overkapacitet i markedet, ligesom aktivitetsniveauet i forsvarsindustrien formentlig vil være afdæmpet, skriver Hydra/Specma.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078