23948sdkhjf

3F: Siemens vil ikke give plads til fyrede fra egen fabrik

15. februar meddelte Siemens, at de ville lukke fabrikken i Engesvang ved Silkeborg. Siemens Wind Power lovede, at man ville ansætte nogle af de 430 medarbejdere fra Engesvang, der står til en fyring, på fabrikken i Brande, hvor der er ansat 300 vikarer. Men nu kan det ikke lade sig gøre alligevel. Det skriver Fagbladet 3F.

Oplysningen kommer fra formand for 3F Midtjylland, Henning Vestbjerg Pedersen.

- Deres globale vindmøllechef stod i bedste sendetid på tv og sagde, at de gerne vil hyre nogle af arbejderne fra fabrikken i Engesvang til deres produktion i Brande. Men nu kan det alligevel ikke lade sig gøre. Det virker meget besynderligt, at de fastansatte medarbejdere i Engesvang åbenbart ikke er værd at fastholde i Siemens efter den endelige lukning, siger Henning Vestbjerg Pedersen til Fagbladet 3F.

I Engesvang fremstiller de vinger, i Brande tårne og huse til møllerne. Ifølge Henning Vestbjerg Pedersen burde det ikke være noget problem at få medarbejderne til at skifte fra den ene til den anden fabrik.

Siemens har ingen kommmentarer til kritikken fra den lokale 3F-formand:

- I øjeblikket pågår der forhandlinger om vilkår for fratrædelser for de opsagte medarbejdere i Engesvang. Det vil ikke give en bedre aftale, hvis vi skal kommentere, mens der forhandles, siger pressechef i Siemens, Rasmus Windfeld.

Der er ikke offentliggjort en dato for, hvornår fyringerne skal finde sted.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203