23948sdkhjf

Avis: Lindø tæt på lukning

AP Møller-Mærsk ventes at tage en beslutning vedrørende det fynske værft allerede inden sommerferien.
Ifølge Børsen er mulighederne for Lindøværftet ved at rinde ud. Der er ikke udsigt til at få ny ordrer på skibe i bogen, og værftets plan om at udvide med nye forretningsområder inden for fx offshore- og vindmølleindustrien har indtil videre heller ikke givet pote. Dermed ser det ud til, at dagene er ved at være talte for værftet, og ifølge Børsen er koncernledelsen i AP Møller-Mærsk allerede begyndt vænne omverdenen til tankerne om masseafskedigelser.

- Situationen for værftet er skærpet. Udviklingen for shippingindustrien generelt har medført, at der stort set ikke er solgt skibe globalt siden oktober sidste år. Det er for tiden ikke udsigt til kontraheringer på Lindø, forklarede AP Møller-Mærsks koncernchef Michael Pram Rassmussen på den nyligt afholdte generalforsamling.

P.t. arbejder ca. 3.000 medarbejdere på Lindøværftet, og de kan se frem til fuld beskæftigelse frem til 2010. Herefter har værftet kun en række mindre ordrer. Udover de umiddelbare afskedigelser vil en lukning også ramme en lang række af underleverandører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093