23948sdkhjf

Dansk – polsk samarbejde sikrer konkurrencedygtighed

Multinationalt samarbejde mellem to installationsvirksomheder gav et problemfrit projektforløb og et resultat af høj kvalitet.
I efteråret 2008 stod Direktør Peer Qvistgaard fra Esbjerg-virksomheden Industri Tech A/S med en ordre på et stort elinstallationsprojekt på et nyt rensningsanlæg i Polen. Det nye store Pomorzany rensningsanlæg, der opføres med EU-tilskud, skal rense en stor del af spildevandet fra byen Szczecin i det nordvestlige Polen, hvor der bor ca. ½ mio. mennesker.

Opgaven kom fra Industri Techs gode kunde Krüger, der - som på tidligere projekter - forventede høj kvalitet til en konkurrencedygtig pris. Løsningen blev et samarbejde mellem Industri Tech og den dansk-polske virksomhed Baltic Industries & Consulting (BIC), som har megen erfaring med større elinstallationsprojekter. Industri Tech stod for projekteringen, mens BIC’s polske elektrikere tog sig af det praktiske arbejde med installationerne.

Fordelen ved dette samarbejde var ikke blot en fuldt konkurrencedygtig pris, men også lokalkendskabet hos den polske projektleder Jakub Kucharczyk, som viste sig at være prisværdigt. I Polen er der nemlig mange, og til tider meget bureaukratiske, procedurer og godkendelser, som skal overholdes. De kan ofte være svære at gennemskue for danskere uden kendskab til systemet, så med en polsk projektleder forløb det hele gnidningsfrit.

Projektet er nu næsten afsluttet, der er trukket over 20 km kabler, og Peer Qvistgaard er godt tilfreds både med den tekniske standard og med samarbejdet med BIC:

- Hvis vi ikke havde Jakub til at klare det, skulle vi selv have været i Polen hele tiden. Nu har vores projekttekniker, Torkild Jensen kunnet klare tingene via telefon og e-mail samt en tur til Polen et par gange om måneden. De 15 elektrikere fra BIC har lavet et rigtigt godt håndværksmæssigt og særdeles veludført stykke arbejde. Det kunne danske elektrikere ikke have gjort bedre, og med Jakub som overmontør er alt forløbet tilfredsstillende. Vi har sammen lavet et projekt i dansk topkvalitet til en særdeles konkurrencedygtig pris, siger han. Torkild Jensen er enig:

- Jakub har styr på tingene i Polen, og derfor kan jeg roligt gå i Danmark og vide, at projektet skrider frem som det skal, siger han.

Også fra opdragsgiveren Krüger er der tilfredshed. Projektleder Dan Johansen er fuldt ud tilfreds med resultatet og bestemt ikke afvisende over for, at samarbejdet med Industri Tech og BIC kan fortsætte i fremtiden på andre projekter rundt om i verden.

Kilde: Baltic Industries & Consulting - http://www.baltic-ic.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094