23948sdkhjf

LJ Maskinteknik indfører Lean

LJ Maskinteknik har i april gennemført et Lean-kursus, hvor alle i virksomheden blev ”oplært” i de berømte 5S, som står for: Sorter, System i tingene, Systematisk rengøring, Standardiser og Selvdisciplin.
I alt sin enkelthed handler det om, at alt skal have en fast plads, der skal være rent og orden, og det man bruger tit skal være tæt på ens arbejdsplads, mens ting, man aldrig bruger, skal fjernes.

Den første dag, af det to dage lange kursus, blev der undervist i grundprincipperne i Lean og 5S. Efterfølgende blev produktionen gennemgået for at finde nogle indsatsområder, som skulle tages fat på med det samme. Resten af kurset gik med oprydning og nyindretning med vejledning fra konsulenten.

LJ Maskinteknik har via kurset fået nogle redskaber til at opretholde den standard, Lean medfører, samt hele tiden indføre nye indsatområder, hvor det halter. For at bibeholde niveauet gennemgår to medarbejdere hver måned virksomheden for at vurdere, hvor der skal sættes ind. Dette bliver efterfølgende diskuteret på et møde, hvor alle medarbejdere deltager.

Fordelen ved denne måde at køre det på er, at det ikke er chefen, der skal prikke til folk, når der skal ryddes op og gøres rent, men at der er en selvjustits blandt medarbejderne, som derved får større indflydelse på deres arbejdsplads.

- Resultatet ved Lean på LJ Maskinteknik er, at vi får en mere dynamisk og kvalitetsminded virksomhed, hvor det er rart at være og ikke mindst, hvor produktiviteten bliver øget, og hvor det er nemmere at opnå en høj kvalitet, siger produktionsplanlægger Henrik Schielstrup.

Kilde: LJ Maskinteknik A/S - http://www.ljmaskinteknik.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093